La presentació de la Reina i Cort d’Honor obri les Festes Patronals d’Almussafes

La presentació de la Reina i Cort d’Honor obri les Festes Patronals d’Almussafes

L’acte de presentació, que marca l’inici de dues setmanes d’activitats entre les quals no falten els esdeveniments esportius, religiosos i culturals, inclou la representació del musical Feeling, amb actuacions que enlluernaran al públic amb una excel·lent combinació d’inspiració, creativitat, art, destresa, tècnica i risc.

Almussafes inicia oficialment les seues Festes Patronals hui divendres 10 de juliol amb la Presentació de la Reina de les Festes 2015, Érica Vendrell, jove que va eixir triada per sorteig com la màxima representant d’aquests festejos en un acte celebrat en el mes de maig i en el qual també van participar altres 21 joves, que formen la seua Cort d’Honor. Totes elles van ser proposades per diferents associacions i clubs locals. Feia més de 20 anys que l’escenari instal·lat en el pati del col·legi Almassaf no era testimoni d’un esdeveniment amb tanta representació, factor que convertirà aquesta edició en una de les més multitudinàries de les últimes dècades.

Marta Alepuz, pels Veterans Club de Futbol, Marta Benavent, en representació de l’Associació Verge dels Desemparats, Ana Maria Bosch, dama de la Societat Musical Lira Almussafense, Paula Calabuig, presentada per l’AMPA del CEIP Almassaf, Carmen Fuentes, de la Colla d’Al-mansáf, Oksana Gaba, en representació de la Penya Valencianista, Cristina Garcerán, dama de la Falla La Torre, Alina Gorlova, presentada per la Sèquia Real del Xúquer i Amparo Grau, per Dansaires del Tramusser seran algunes de les joves que protagonitzaran la vetlada.

La llista la completen Berta Guixot, en representació de la Societat de Caçadors El Perdigó, Sara Iborra, dama de Síndrome X-Fràgil, Àngela López, presentada per la Falla Primitiva, Ana Martí, de la Confraria de la Santíssima Creu, Sara Monzó, representant a l’AMPA de l’IES Almussafes, Clàudia Quijal, a l’Associació d’Empresaris i Comerciants, Mª Dolores Roldán, dama de la Junta Local Lluita contra el Càncer, Laura Sabater, presentada pel Club de Gimnàstica Rítmica i María Sanz, per Juniors Moviment Diocesà.

Després del consegüent homenatge a aquestes 22 joves, i el discurs d’apertura, amb el qual l’alcalde, Toni González, donarà per inaugurat oficialment el període festiu, els assistents gaudiran amb l’espectacle Feeling, qualificat pels seus creadors com a “emocionant i únic”. Les sorprenents actuacions que inclou, interpretades en rigorós directe, mostraran balls, coreografies, acròbates aeris, números de màgia, teatre, atraccions visuals i històries cantades “amb les quals l’espectador quedarà captivat i fascinat”. El punt i final a la nit ho posarà un vi d’honor.

A partir de l’endemà, aniran succeint-se els actes, programats per a grans i xicotets, per a amants de l’esport, de les activitats culturals i de les cerimònies religioses, per als que prefereixen gaudir del dia i per als que volen fer-ho de nit. Demà dissabte se celebrarà el ball dels Clavaris, en el qual amenitzarà la vetlada l’orquestra Wonder. I el diumenge tindrà lloc un dels actes més massius, l’Ofrena de Flors, en la qual participen la major part de les associacions locals i que es realitza en honor a la Santíssima Creu. Aqueixa mateixa jornada obrirà les seues portes la Festa de la Cervesa, organitzada per la Falla Mig Camí.

El calendari festiu continuarà dilluns que ve amb la celebració del dia dedicat al patró, Sant Bertomeu Apòstol, en el qual la missa solemne i la processó aniran acompanyades per la corresponent mascletà i d’una nova revetla en la qual actuarà l’orquestra Zeppelin Band. Els dies 14 i 15 estan consagrats a la Divina Pastora i la Divina Aurora, respectivament, i en els quals clavaris i clavariesses veuran recompensat el treball i l’esforç realitzat durant tot l’any en l’organització d’aquestes dues festivitats. Per a concloure l’apartat religiós d’aquestes dates, els almussafenys honraran el dijous 16 a la seua patrona, la Santíssima Creu.

Ajuntament d’Almussafes

Fotografia de Carioca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.