La Policia Local de Cullera rescata una gosseta abandonada en un maleter en plena onada de calor

La Policia Local de Cullera rescata una gosseta abandonada en un maleter en plena onada de calor

Barbita ha tornat a la vida. La Policia Local de Cullera ha salvat «in extremis» la vida d’una gosseta que va ser abandonada en el maleter d’un cotxe en plena onada de calor. Els fets van succeir este dilluns de vesprada en el carrer Caminàs dels Hòmens, en la zona de Sant Antoni. Una empleada del servici de l’ORA va ser qui va donar avís als agents del que succeïa. Quan esta treballadora es va acostar al vehicle per a multar-lo per no tindre el tiquet d’aparcament, va escoltar uns estranys sorolls a l’interior. Davant la sospita que poguera ser un animal, va demanar la presència policial que va acudir ràpidament.

A causa de la impossibilitat de localitzar al propietari del turisme, els agents van haver de valer-se d’uns ganxos per a poder obrir-lo gràcies a una escletxa d’un centímetre que havia quedat en una finestra no baixada del tot.

Després d’aconseguir accedir a l’interior del cotxe, es va poder desbloquejar la porta del maleter. Va ser llavors quan la sorpresa de la Policia va resultar enorme. A l’interior van trobar una gosseta de raça mixta i uns quatre anys atrapada sota una bicicleta. La mascota estava a la vora de la mort, completament deshidratada per les temperatures de més de 45 graus que havia hagut de suportar, sense aigua ni ventilació.

Durant la seua agonia, el ca havia vomitat i defecat a l’interior del maleter, on se sospita va poder estar atrapat durant llargues hores en una jornada en la qual a la ciutat la xafogor va ser insuportable.

Amb l’ajuda del veïnat, la Policia Local li va procurar aigua i la va traslladar ràpidament a una clínica veterinària per a la seua reanimació. Afortunadament, el personal sanitari va aconseguir estabilitzar-la i la va deixar en mans de la protectora local Esperança Animal perquè la custodie. En el centre es va poder comprovar que la gossa, que ha sigut rebatejada com a Barbita, no disposava de xip.

Via administrativa i penal
Per la seua banda, la Policia Local de Cullera ha obert diligències i ha localitzat ja al propietari del cotxe, un veí de Madrid que respon a les inicials d’E.T.P. i que compta amb antecedents penals.

Els agents, que van gravar el rescat com a prova judicial, han posat el cas en mans de la Justícia i han obert la via administrativa i penal, imputant-li a E.T.P. un delicte per maltractament animal.

L’oficial 36 al comandament del servici ha explicat que «si arribem 15 minuts més tard, l’animal s’haguera mort».

Sobre este tema, la regidora de Policia, María José Terrades, ha volgut agrair als agents «la seua excel·lent actuació» en un cas que encara que tràgic en el seu inici ha tingut un final feliç.

Així mateix, la regidora ha fet una crida a la ciutadania perquè es respecten els drets dels animals i ha assenyalat que l’Administració local cullerenca farà tot el que estiga en la seua mà per que es complisca la llei també en esta matèria i a més promourà campanyes de conscienciació.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada