Almussafes acull un curs de formació de policies locals

Almussafes acull un curs de formació de policies locals

L’Inspector Cap de la Policia Local d’Almussafes, David Lerma, impartix una sessió informativa per a explicar els canvis que comporten l’entrada en vigor de la nova llei de Seguretat Ciutadana i les reformes de la llei d’enjudiciament criminal i el codi penal.

El Centre Cultural d’Almussafes va acollir, el dimecres 1 de juliol, una conferència informativa en què al voltant de 60 policies de la província de València van conéixer els canvis substancials que suposa l’entrada en vigor, ahir mateix, de la nova llei de Seguretat Ciutadana i la reforma de la llei d’Enjudiciament Criminal i el Codi Penal. Els distints cossos i forces de seguretat veuran modificats alguns dels procediments que duen a terme diàriament en el desenrotllament de les seues funcions habituals.

Per este motiu, UGT va promoure una jornada en què l’Inspector Cap de la Policia Local d’Almussafes, David Lerma, va desenrotllar els esmentats textos legislatius perquè els assistents pogueren entendre les modificacions efectuades i plantejar els dubtes pertinents. Amb l’entrada en vigor d’estes lleis, desapareixen les faltes penals i es convertixen en delictes lleus, incorporant-se les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, perquè a partir d’ara els avisos hauran de realitzar-se obligatòriament per via electrònica, llevat que els interessats indiquen el contrari.

“A pesar de les distintes interpretacions que poden desprendre’s d’elles, els policies locals han de conéixer estes lleis per a poder aplicar-les correctament, sobretot, perquè augmenta la informació de drets i garanties tant a víctimes com a acusats i això han de tindre-ho ben present”, afirma Lerma. Segons la seua opinió, “és una reforma complicada, de difícil aplicació, perquè naix amb controvèrsia jurídica”.

L’acte, al qual va assistir el Regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano, va tindre una duració de cinc hores i és una més de les moltes iniciatives recolzades per esta àrea municipal per a la correcta formació de les persones encarregades de protegir als veïns de la localitat.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada