Cortines de fum per la pujada de sous a Sueca

Cortines de fum per la pujada de sous a Sueca

Ens resulta incomprensible, com ara Compromís vol tirar una cortina de fum a la pujada de la despesa política, en un 25% de més, respecte a 2011, traient notes de premsa de “distracció”, per a així intentar desviar la mirada dels ciutadans de Sueca, en el que sí és una realitat, que és la pujada dels sous de l’equip de govern, en 48.000 euros més.

Com no troben raons per a justificar el injustificable, que és el repartiment del botí, ara es dediquen a acusar en premsa, sense saber, de gestions de la passada legislatura.

I així ho han fet en el tema de les ajudes per a aturats agrícoles, la selecció dels quals es gestiona des del Servef, encara que els tràmits burocràtics per a sol·licitar-ho, si es fan en el departament d’ADL de l’Ajuntament.

Volguera deixar clar que aquestes ajudes s’han demanat tots els anys des que, a nivell estatal, ens les han oferit. Es tracta de la contractació d’un mes per a persones en desocupació, i que complisquen el requisit indispensable marcat per l’Estat, d’haver cotitzat a la Seguretat Social Agrícola almenys tres mesos, durant els últims sis.

Segons em van informar des de l’ajuntament, el mateix Servef, i l’oficina d’ADL de l’Ajuntament de Sueca, han anat en crida i cerca de l’aturat, ja que molta gent no complia aqueix requisit indispensable d’haver cotitzat almenys tres mesos, havent-hi anys que no s’han cobert totes les vacants per falta de gent, sent aproximadament, un 50% dels seleccionats, veïns de Sueca.

Jo en l’anterior legislatura era regidor de Festes, Agricultura i Noves
Tecnologies, per la qual cosa no tenia signatura en el departament d’ADL. Encara així vaig fer les gestions pertinents amb els funcionaris d’aquest departament per a veure per què no s’havia tramitat aquesta sol·licitud com en altres anys, esbrinant que no havien recursos humans suficients per a tramitar una gran quantitat de documentació que havia arribat al mateix temps i que s’havia de compaginar amb altres ajudes que es van considerar més prioritàries en el tema social, perquè anaven a arribar a molta més gent, com eren els Cursos de vuit mesos de durada i el Salari Jove, de sis.

A aquesta falta de recursos humans, se li va sumar que a aquest departament se li va negar l’autorització de fer hores extres, per a traure-ho tot endavant, per la qual cosa algú va decidir les prioritats a l’hora de tramitar papers.

Afegir, que a mi en cap moment se’m va informar que no s’anava a tramitar aquesta sol·licitud. Ja que en cas contrari, haguera mogut terra i mar perquè es fera, perquè una de les meues prioritats sempre ha sigut la creació d’ocupació, i així ho vaig fer durant els anys que la llei ho va permetre, en el Consell Agrari.

Per tant, la cortina de fum que vol crear Compromís Sueca, sobre la pujada dels sous dels nous regidors, és molt tènue, ja que disparen a l’aire a veure si encerten.

La Regidoria de Personal que dirigeix Raquel Tamarit deuria fixar-se una mica més per conèixer els motius pels quals alguns departaments de l’Ajuntament estan sobrecarregats de treball, i no es posa solució, a pesar que açò està passant des de fa temps. El personal de la casa espera diferents tipus de solucions de la seua Regidoria. A veure si és que no s’assabenta…

Dimas F. Vázquez España
Portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Sueca


 

  1. Hi ha un comentari pendent de moderació.
    El servidor del correu electrònic de la persona que l’ha enviat ha retornat el missatge necessari per a la confirmació de que és real.

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.