Comunicat d’Esquerra Republicana de Sueca sobre la nova legislatura

Comunicat d’Esquerra Republicana de Sueca sobre la nova legislatura

Una vegada plenament constituït el nou equip de govern de Sueca, Esquerra Republicana del País Valencià de Sueca vol, en primer lloc, transmetre a la ciutadania de Sueca que farem una tasca d’oposició política des de fora de l’Ajuntament. Així ho decidiren els ciutadans quan votaren el passat 24 de maig i així ho assumim.

A aquelles persones que confiaren en nosaltres, aprofitem per a agrair-los el seu vot i dir-los que no ha estat un vot perdut sinó que ha vingut a reforçar la necessitat d’un projecte polític alternatiu per a Sueca que ja hem començat a construir. Així ho va decidir l’assemblea extraordinària d’Esquerra Republicana celebrada el passat 26 de juny, en la que es va aprovar continuar el projecte polític de renovació que ja es va iniciar amb la candidatura Ara Sueca – Esquerra Republicana amb la mirada posada en les pròximes eleccions.

També felicitem les formacions polítiques que han obtingut representació en la nova corporació municipal i els desitgem, com a força política suecana, molta sort i encert en la seua gestió política.

Al mateix temps, com a compromís assumit en l’assemblea, els manifestem que Esquerra Republicana realitzarà un seguiment dels acords municipals i especialment dels temes tractats en els plens municipals. Com a partit eminentment suecà i valencià donarem suport a la nova corporació en aquells acords que beneficien als suecans i suecanes; però, també farem una crítica política honesta i clara d’aquells altres acords que perjudiquen els interessos de Sueca. Potser, des de fora de l’ajuntament, farem una oposició més constructiva que no la que es fa, moltes vegades, des de dins.

La primera ocasió per a manifestar aquest tarannà ens la proporcionada el primer ple d’aquesta nova legislatura. En aquest, s’ha augmentat els sous a la nova alcaldessa i als regidors amb competències en 48.000 €, els mateixos que ens estalviarem amb la eliminació de 4 assessors. Nosaltres no entrarem en la desqualificació generalitzada respecte a l’augment en l’atribució de sous als regidors amb competències i a l’alcaldessa, però si reflexionem i ens fem diverses preguntes: Açò significa que els 4 assessors no són necessaris i els hem estat pagant i mantenint durant la passada legislatura? O per contra sí que són necessaris i aquesta legislatura no els tindrem? Siga com siga, considerem que tota persona que treballa ha d’obtenir un sou digne i just adequat a les seues responsabilitats i treball, però no ens acaben de convéncer i quadrar els motius al·legats per a justificar aquest augment de sous del nou equip de govern.

En paral·lel, però, exigirem eixa transparència de què tant han fet gala per a saber com es gasta cada cèntim i conèixer la gestió política que es farà en cada moment i en cada decisió. Això sí, no ens deixa de sorprendre que, amb les decisions urgents que cal prendre, sobretot en matèria social i econòmica, quasi el primer acord adoptat siga, justament, revisar-se a l’alça els sous polítics. Com a mínim, pot suposar una falta de sensibilitat i de definició de prioritats. Temps al temps.

Agustí Sapinya i Lloret
President d’ERPV de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.