L’alcalde de Cullera cobrarà 46.000 euros bruts anuals tot i rebaixar en 60.000 el cost del govern local

L’alcalde de Cullera cobrarà 46.000 euros bruts anuals tot i rebaixar en 60.000 el cost del govern local

El cost de l’aparell polític de l’Ajuntament de Cullera serà el menor de les últimes dècades tal com va prometre el nou alcalde, Jordi Mayor, en el seu discurs d’investidura. El primer edil ha traslladat hui a la Junta de Portaveus del consistori la proposta de retribucions dels càrrecs públics, que serà portada a ple dimarts vinent.

Finalment, el nou executiu municipal aconseguix un estalvi de 60.000 euros anuals en comparació amb la despesa que per a les arques públiques suposava l’anterior govern del Partit Popular.

La partida global passa de 370.000 euros a 310.000 a pesar que esta legislatura ha d’afegir-se el sou de l’alcalde, ja que l’anterior cobrava com a diputat provincial. Al final del mandat, l’estalvi ascendirà a un mínim de 240.000 euros, diners que es destinaran íntegrament al foment de polítiques socials. No obstant açò, l’executiu socialista estudia mesures d’estalvi addicionals de cara al pròxim exercici pressupostari.

Esta moderació de la despesa s’aconseguix amb una retallada de regidors alliberats així com en el nombre d’assessors. D’esta manera, si l’anterior govern municipal del PP va iniciar la seua marxa en 2011 amb 10 regidors alliberats (incloent-hi l’exalcalde), l’actual tindrà solament 6.

D’altra banda, el nombre de càrrecs de lliure designació passa dels 12 amb els quals es va iniciar la legislatura anterior a 4 ara, tres menys del màxim legal que permet la llei. Cal assenyalar que dos d’ells són de perfil exclusivament tècnic (Servici d’Arqueologia i Departament de Comunicació) a causa que estos llocs de treball no existixen en la plantilla municipal i, per tant, no poden ser coberts per cap funcionari. Açò obliga al consistori a contractar a personal a través de la figura del càrrec de confiança, ja que externalitzar el servici és més car.

Dins d’este apartat, el govern socialista ha suprimit a la secretària de Platges i Medi ambient, la secretària Administrativa d’Esports, el gerent de Turisme i l’Animador Juvenil. De manera que els únics càrrecs amb els quals es comptarà ara seran l’arqueòleg municipal, la direcció executiva de Plans i Projectes, la secretaria de l’Alcaldia i la direcció executiva de Comunicació, Publicacions i Xarxes Socials.

Sous
Pel que fa als salaris, el de l’alcaldia ascendirà aproximadament a 2.500 euros nets al mes (46.000 euros bruts anuals). En total, són 9.000 euros menys del màxim que estipula la llei (55.000 euros) i un salari molt per davall dels 54.000 euros bruts que cobrava l’anterior alcalde com a diputat provincial més les indemnitzacions per assistències que li abonava l’ajuntament.

Un segon tinent d’alcalde percebrà 2.000 euros nets (39.000 euros bruts), mentre que tres tinents d’alcalde cobraran 1.800 (31.000 euros bruts) i un quint 1.300 euros (24.000 euros bruts).

La retribució dels assessors s’ha calculat per part del Departament de Personal del consistori en funció al seu nivell formatiu i de les hores de dedicació. La secretaria de l’alcaldia tindrà dedicació completa i percebrà 19.000 euros anuals bruts, l’arqueòleg municipal també amb dedicació completa 29.000 euros bruts, la mateixa quantia que la direcció executiva de Plans i Projectes (dedicació parcial de 30 hores) i la direcció executiva de Comunicació, Publicacions i Xarxes Socials (amb dedicació completa) 31.000 euros bruts. Les retribucions seran efectives a partir de l’1 de juliol.

L’alcalde ha assenyalat que este estalvi «suposa l’esforç més gran fet per un govern en la història recent de Cullera», subratlla que se situa en el nivell de les retribucions de localitats similars governades per tota classe de sigles polítiques i recorda que «des del minut zero hem complit el nostre compromís de destinar eixos diners a polítiques per a les persones, com hem fet esta mateixa setmana amb l’obertura del menjador escolar d’estiu per a xiquets sense recursos econòmics».

PSPV-PSOE de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.