Més de 250 xiquets d’un col·legi d’Almussafes participen en una marxa solidària

Més de 250 xiquets d’un col·legi d’Almussafes participen en una marxa solidària

Vestits amb camisetes multicolors, dorsals i globus roses i verds com a símbol d’esperança i altruisme, 250 xiquets ompliren el passat divendres els carrers d’Almussafes de somriures i solidaritat en el “I Repte en el meu cole” que se celebra a la Comunitat Valenciana. Una divertida iniciativa impulsada pel promotor del Repte Solidari, José Antonio Miguel Garrido, i l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València (aeccValencia) per a fomentar l’esport base, la solidaritat i la prevenció entre els més menuts.

Els alumnes del CEIP Pontet d’Almussafes han emprés una marxa solidària de dos quilòmetres a les 9.30 hores, que ha finalitzat en les instal·lacions del Col·legi. Allí, tots junts han acorralat i punxat la “bestiola” roïna del càncer, un globus gegant negre que ha portat durant tot el recorregut José Antonio Miguel Garrido.

El mini repte, en el que han participat també l’alcalde d’Almussafes, Toni González, el subdirector d’aeccValencia, Javier Llombart, i la presidenta de la Junta Local contra el Càncer, Mª Carmen Santos Juanes, ha conclòs amb un sorteig de motxilles i viatges, i amb l’entrega d’un xec solidari de 300 euros amb els fons recaptats pel Pontet per a la lluita contra el càncer.

Exemple de solidaritat com a “Germà major”
“Repte en mon cole” és un bot més en la trajectòria de José Antonio Miguel Garrido, amb el que espera convertir-se en el germà major de centenars de xiquets per a fomentar-los el valor de la solidaritat a través de l’exemple que “és sempre la millor escola”, així com educar-los en la prevenció amb estils de vida saludables com l’esport.

Tant ell com aeccValencia confien en que esta prova pilot en el CEIP Pontet servisca perquè la resta de col·legis de la Comunitat se sumen a esta iniciativa per a, i entre tots, instaurar el Dia Solidari en tots els centres educatius.

Garrido és un jove albalense de 38 anys que porta cinc anys impulsant el seu desafiament “Repte Solidari”. Amb ell ha recorregut ja més de 600 quilòmetres junt amb corredors aficionats en jornades de 24 hores sense descansar realitzant una labor de conscienciació i divulgació sobre els factors de risc que poden produir el càncer.

AECC 


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.