La falta d’acords condicionarà els governs en minoria en ajuntaments de la Ribera Baixa

La falta d’acords condicionarà els governs en minoria en ajuntaments de la Ribera Baixa

Raquel Tamarit (Compromís) ha començat avui el seu camí com a alcaldessa de Sueca. La seua formació política va obtenir vuit regidors (tres més que en els anteriors comicis). Van pactar amb els conservadors de la llista de Salvador Campillo (GISPM), que té tres edils, i fou proclamada com a primera autoritat el passat dissabte, en sumar onze dels vint-i-un vots amb que compta el Plenari. En l’oposició s’han quedat el PSPV-PSOE, que compta amb cinc escons; el PP, amb quatre; i Ciutadans, amb una representant.

Jordi Mayor (PSPV-PSOE) governarà Cullera amb deu regidors, un menys de la majoria absoluta. Compromís passa d’un a tres regidors, mentre s’incorporen a l’hemicicle Gent per Cullera (dos) i Ciutadans (un). El PP va perdre la majoria absoluta i es va quedar amb cinc escons i Compromís en huanyà dos, passant d’un a tres.

Òscar Navarro (EUPV) mantindrà l’Alcaldia de Polinyà de Xúquer. El 24 de maig repetí majoria absoluta i va guanyar dos regidors més dels set que tenia. El PSPV-PSOE en va obtenir un de la mateixa manera que el PP. Felip Hernandis (EUPV) serà batlle d’Albalat de la Ribera. Els vots del seus quatre regidors van estar reforçats pel de Compromís. El PP (3) votà el seu cap de llista i el PSPV ho va fer en blanc.

A Riola, Judith Capellino recupera l’Alcaldia per a EUPV. Va millorar els anterior resultats del seu partit de dos a quatre escons. En el Ple va rebre el recolzament del PSPV-PSOE (2), i de SomRiu (2). El PP té una edil i es votà a d’ella mateix.

Toni González (PSPV-PSOE) ja és el nou alcalde d’Almussafes en obtindre majoria absoluta amb set escons, com Jordi Vicedo (Compromís) que repeteix a Corbera, ara en majoria gràcies als set regidors amb que compta la seua formació.  Compromís es manté en cinc i el PP perd un dels dos que tenia. A Corbera, Compromís de Jordi Vicedo té majoria amb set escons, dos més que en 2011.

Benicull: Maria-Amparo Giner (UxV), 2; EUPV, 2; Compromís, 2; PSPV-PSOE,1.
Favara: PP 4; Oro Azorín (Compromís) en minoria, 4; PSPV-PSOE, 3.
Fortaleny: Juana Clos (PSPV-PSOE), 5; PP, 4.
Llaurí: Anna González (PSPV-PSOE) en minoria, 4; PP, 4; Compromís, 1.
Sollana: PP, 5; Juan Roda PSPV-PSOE, 4; Compromís, 1; PAIS, 1.

El Perelló: Miguel Fos (PP), 5; PSPV-PSOE, 2.
El Mareny de Barraquetes: Jordi Sanjaime (PSPV-PSOE), 7.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.