El nou alcalde de Cullera ordena la creació d’una borsa d’ocupació i l’obertura del menjador escolar

El nou alcalde de Cullera ordena la creació d’una borsa d’ocupació i l’obertura del menjador escolar

Dit i fet. Jordi Mayor va prometre en el seu discurs d’investidura que les seues primeres mesures com a nou alcalde de Cullera tindrien un profund calat social i així ha sigut. En el seu primer dia de treball en el consistori, el primer edil socialista ha signat un decret en el qual ha ordenat als tècnics municipals que inicien l’expedient per a l’elaboració d’unes bases que servisquen per a la creació d’una borsa d’ocupació pública, rotativa i transparent, mitjançant la qual puguen contractar-se veïns aturats de la localitat sobre la base d’estrictes criteris professionals i de situació econòmica i familiar.

D’esta manera, el nou primer edil fa efectiva la seua promesa de posar fi al clientelisme polític que fins ara havia suposat el repartiment de l’escàs treball del consistori entre afins a determinades sigles. «Hui hem decretat la fi de l’enxufisme i d’una política indecent i impròpia d’un municipi com Cullera que vol deixar arrere el caciquisme per a garantir la igualtat d’oportunitats de tots els veïns en l’accés al dret constitucional del treball», ha assenyalat Mayor.

Jordi Mayor, qui ha desvetlat amb tristesa que des que va guanyar les eleccions no pocs veïns li han demanat un lloc de treball fruit d’anys de vells costums i portats per la desesperació davant la falta de polítiques d’ocupació municipals, ha assenyalat que «amb esta mesura s’acaba la vella tradició d’anar a demanar treball al despatx de l’alcalde, que alguns havien aprofitat amb la idea de teixir una xarxa clientelar que els perpetrara en el poder. Crec que hem fet un pas cap a la normalitat que tanca una època nefasta».

Ara, seran els tècnics municipals els qui hagen d’elaborar unes bases per a la borsa, les quals seran portades a ple abans que acabe l’estiu perquè s’aprove una taula de negociació sense presència de càrrecs polítics. Este organisme dissenyarà un reglament definitiu que regule l’accés, la baremació o la contractació. Mayor negociarà amb els diferents grups polítics una proposta de consens.

Menjadors escolars
D’altra banda, el president de la corporació municipal ha donat les pertinents instruccions perquè a partir del pròxim dilluns s’òbriga el menjador escolar del CEIP Doctor Alemany fins a finals d’agost —es treballa ja per a fer-ho també al setembre— per a servir menjar al migdia a tots els xiquets del municipi pertanyents a famílies en risc d’exclusió social o que pateixen la pobresa, derivats pels Servicis Socials.

Fins ara, el que s’havia previst era oferir-los una mena de «pic-nic» a les 9 del matí, però el nou alcalde considera necessari que s’òbriga el menjador i que es dote de personal per a poder atendre com cal als xiquets i controlar la seua alimentació. «Donar-los una borsa amb menjar i enviar-los a casa no garantix saber si eixos xiquets mengen bé, què es fa amb eixa alimentació o si la conservació de l’aliment és l’adequada», ha precisat. Esta inversió se sufragarà amb part de l’estalvi en les partides de sous de l’aparell polític.

Mayor nomena al nou govern
El recentment proclamat alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha signat hui el decret de nomenament del nou govern municipal en el qual es repartixen les diferents àrees de gestió, es nomena als integrants de la Junta de Govern i als tinents d’alcalde.

Sílvia Roca Palomares, número dos de la candidatura socialista en les municipals com a independent, ha sigut designada primera tinent d’alcalde. D’esta manera, la també des d’ara portaveu municipal socialista, es convertix en la mà dreta de Mayor.

Roca, filòloga de professió, s’encarregarà de la gestió de les Delegacions d’Àrea d’Educació, Cultura, Protocol i Activitats Musicals. Mayor vol d’esta manera que un dels seus objectius primordials, rellançar la cultura i l’educació en el municipi, recaiga sobre la seua estreta col·laboradora, qui d’altra banda compta amb una dilatada experiència en el món de l’ensenyament a través de la seua implicació en projectes educatius.

Per la seua banda, l’enginyer Juan Vicente Armengot ostentarà la segona tinença d’alcaldia i ha sigut designat per a gestionar la Delegació d’Àrea d’Urbanisme i Medi ambient (que inclou la participació en entitats supramunicipals de gestió de residus, abocaments i cicle integral de l’aigua), Obres Municipals, Servicis Econòmics i gestió de Servicis Públics (on s’inclou la contractació del servici públic de recollida de residus sòlids).

Armengot és responsable de la gestió tècnica i econòmica del servici d’aigua potable i clavegueram de 18 poblacions a Egevasa i sobre ell recaurà el pes de la hisenda municipal, una de les àrees més delicades donada la situació econòmica que viu el consistori.

L’advocada Paqui Ortiz, amb una llarga trajectòria professional relacionada amb la defensa dels drets socials i que també va concórrer com a independent als comicis, adquirix especial pes en el nou executiu municipal socialista pel que fa a la lluita contra la pobresa, l’exclusió social i per la igualtat. Mayor li ha confiat la tercera tinença d’alcaldia i la responsabilitat de la Delegació d’Àrea de Servicis Socials, Residència de la Tercera Edat, Drogodependències, Igualtat i Règim Interior.

El quart tinent d’alcalde serà el regidor Salva Tortajada. El socialista, operari de professió, serà l’encarregat de la Delegació d’Àrea de Servicis Exteriors, Agricultura i Prado, Cementeri, Caça i la sempre important àrea de Platges.

Així mateix, l’advocada Mª José Terrades, que també s’estrena en la nova corporació, serà la quinta tinent d’alcalde i regidora responsable de la Delegació d’Àrea de Personal que englobarà la nova regidoria d’Ocupació amb ADL, Taller d’Ocupació, Escola Taller, a més de Servicis d’Agutzils, Falles i Policia Local. Terrades assumix una de les àrees que seran prioritàries per al govern municipal en la seua lluita contra l’atur.

Una altra de les àrees amb més pes per a la projecció econòmica del municipi ha recaigut en el sext tinent d’alcalde, l’empresari d’hostaleria Javier Cantos López, a qui se li ha confiat la Delegació d’Àrea de Turisme, Agermanament, Oci i Càmping municipal. L’objectiu del nou govern és reactivar i transformar este sector per a convertir-lo en el nou motor econòmic de la ciutat.

La sèptima tinença d’alcaldia l’ostentarà la pensionista Amparo Jover Colubi, encarregada de la Delegació d’Àrea de Patrimoni Municipal (inclòs l’històric i museus), Mercat i Omic, Centre de Discapacitats i Sanitat.

Ja fora de les delegacions d’àrea i de la Junta de Govern, l’encarregat d’estació de servici Javier Cerveró Palomares tindrà la Delegació de Servici d’Esports, Festes (inclosa la gestió de la plaça de bous municipal), Protecció Civil i Pesca.

A la tècnica administrativa Laura Simó Gisbert, Mayor li ha assignat la Delegació de Servici de Participació Ciutadana, Tercera Edat, Comerç i Joventut. El primer edil li ha atorgat a Gisbert una de les àrees que constituïxen el pilar bàsic de la seua proposta per a la regeneració democràtica en la localitat.

L’alcalde de Cullera ha avançat a més que en els pròxims dies l’organigrama municipal es reorganitzarà en quatre grans àrees de gestió que es dividiran de la següent forma: Hisenda i Servicis Administratius, Ocupació i Promoció, Servicis a les persones, i Ciutadania. L’objectiu és modernitzar, optimitzar i agilitar el funcionament de la nova Administració local de cara a l’assoliment de les metes marcades pel nou executiu.

PSPV-PSOE de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.