Mayor governarà en solitari a Cullera i assegura que “reduirà el cost de l’aparell polític”

Mayor governarà en solitari a Cullera i assegura que “reduirà el cost de l’aparell polític”

El candidat electe a l’alcaldia de Cullera, Jordi Mayor, ha anunciat este matí la decisió presa ahir per l’executiva municipal dels Socialistes de Cullera de formar govern en solitari després la negativa de la coalició Compromís d’acceptar l’oferta socialista de formar part del nou executiu municipal.

En una compareixença en roda de premsa, el líder socialista ha avançat que el nou govern local reduirà de forma important el cost anual de l’aparell polític, el que convertirà a l’ajuntament socialista en el més auster de la història recent del municipi en línia amb les demandes de la ciutadania.

Mayor ha desmentit així de forma categòrica les declaracions fetes ahir pels dirigents de Compromís per Cullera en les quals afirmaven que no va a produir-se una moderació en les despeses salarials del govern municipal.

Al respecte, Jordi Mayor ha avançat que si demà aconseguix ser investit alcalde, proposarà immediatament al ple una modificació de crèdits per tal de reduir substancialment el cost del govern en una xifra que concretarà al llarg dels pròxims dies.

Jordi Mayor ha detallat que:
1er.-  Baixarà de forma important el nombre d’assessors i càrrecs de lliure designació, de forma que el seu govern serà el que menys càrrecs de confiança tindrà de les últimes dècades.

2on.- Per altra banda, ha anunciat la reducció del nombre de regidors del govern alliberats o amb dedicació parcial respecte als anteriors governs municipals.

3er.- Tanmateix, ha avançat que tot i que el consistori assumirà el salari de l’alcaldia este mandat —l’alcalde en funcions ha cobrat com a diputat provincial—, les despeses salarials  dels càrrecs polítics baixaran en comparança amb l’anterior govern municipal.

4t.  El salari de l’alcaldia estarà molt per davall del que marca la llei per a ciutats com Cullera.

Tot plegat, es produirà un estalvi necessari d’acord amb el delicat estat de l’economia de l’ajuntament i amb la situació de pobresa per la qual passen moltes famílies del municipi.

A més a més, ha assenyalat que eixe estalvi es destinarà al foment de lluita contra la pobresa i a polítiques de foment de l’ocupació amb mesures d’aplicació immediata, la primera d’elles l’apertura dels menjadors escolars en estiu.

«Un alcalde sense privilegis»
D’altra banda, Mayor ha anunciat que renuncia explícitament a la partida pressupostària de despeses de representació, per tant no disposarà de targeta de crèdit de l’ajuntament.

Tanmateix, ha renunciat a fer ús dels cotxes oficials del parc mòbil de l’ajuntament. «No vaig a ser un alcalde amb privilegis», ha deixat clar.

Proposta generosa
Mayor, que des d’un primer moment ha apostat per un govern estable d’esquerres, ha precisat que durant les converses mantingudes amb Compromís el Partit Socialista ha sigut «amplament generós» amb totes i cadascuna de les peticions fetes per part de la coalició. Tot i tindre la majoria, els socialistes els han oferit regidories de gran pes polític com a gest de la seua voluntat per consolidar el canvi. Així mateix, Compromís, que ara demana menys assessors, havia sol·licitat des d’un primer moment poder anomenar-ne un.

«L’acord programàtic és absolut des del minut zero perquè els projectes polítics d’ambdues formacions coincidixen plenament i és això el que hauria de pesar, el què i no el qui», ha remarcat Mayor, qui considera que l’actitud de Compromís fa complicat arribar a un pacte de govern. Malgrat això, ha deixat la porta oberta a col·laborar en les propostes del canvi que es faran al consistori.

L’alcaldable socialista ha assenyalat que el canvi històric que viurà demà Cullera va a començar a notar-se immediatament i ha exigit responsabilitat a tots els partits perquè segons ha advertit «els ciutadans que patixen la crisi no poden esperar ningú; ens trobem en una situació d’emergència social i tots hem d’entendre el paper que se’ns ha atorgat en estes eleccions».

D’altra banda, Mayor ha demanat un vot de confiança a la ciutadania «perquè són molts els problemes que anem a afrontar després d’anys de mala gestió i no serà possible resoldre’ls en dos dies. Demanem que se’ns deixe treballar i prompte començaran a vore’s els resultats», ha conclòs.

PSPV-PSOE de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.