La Guàrdia Civil rescata cinc persones atrapades en el Barranc de l’Infern de Corbera

La Guàrdia Civil rescata cinc persones atrapades en el Barranc de l’Infern de Corbera

Ahir, sobre les 20:00 hores, la Guàrdia Civil té coneixement que cinc persones s’havien desorientat mentre practicaven senderisme per una zona muntanyenca de Corbera, prop d’un paratge denominat el Barranc de l’Infern.

Immediatament es va engegar un dispositiu de cerca i localització, format per diferents patrulles de la Guàrdia Civil de Sueca i Cullera, així com la participació del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM).

Aquesta intensa cerca va donar com resultat la localització per part d’una patrulla de Sueca d’aquestes persones que es trobaven en un lateral del barranc amb parets verticals d’uns 60 metres i no trobaven cap forma d’eixir, davant la complexitat del rescat va intervenir el grup d’especialistes de la institució armada per a rescatar a aquestes persones.

Fruit de la perícia i l’experiència dels components del GREIMes va aconseguir arribar fins al lloc exacte on es trobaven aquestes persones sobre les 00:45 de la matinada i a les 02:15 van ser posats sans i estalvis davant els familiars en el punt de trobada.

Consells pràctics
Per açò s’informa des de la Guàrdia Civil dels següents consells bàsics a l’hora de practicar activitats de muntanya:

· Previsió i preparació de les activitats a realitzar (recorregut, temps a emprar a realitzar l’activitat, portar el material adequat i avituallament necessari).

· Portar el telèfon mòbil amb bateria suficient per a realitzar trucades o utilitzar alguna aplicació GPS per a conèixer la ubicació i poder comunicar-la en cas necessari

· Avisar alguna persona de l’activitat i el lloc on es va a realitzar i intentar anar sempre acompanyat

· Intentar fer l’activitat pel dia i evitar que es faça de nit davant la possibilitat de desorientació

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.