A Peus-Quets, itinerància ultra fronteres

A Peus-Quets, itinerància ultra fronteres

Una setmana més, les inquietes activitats dePeus-Quets han portat un bon nombre de components blavets a traspassar els límits provincials i inclòs autonòmics. El patent esperit de decisió i la fresca desinhibició que Peuets i Peuetes exhibeixen els porta a concórrer lluny dels seus perímetres geogràfics acostumats. No hi ha por a fer kilòmetres ni a peu, ni per carretera.

Dissabte al matí, es celebra la 35ª Volta a Peu del Lluis Vives, una prova que ve fent-se de manera ininterrompuda any a any, organitzada per Ampa i professors del col·legi amb l’ ajut i assessorament de Peus-Quets. Cal remarcar que sempre ha sigut un èxit de participació, encara enguany malgrat la restricció obligada a que la prova fos per als joves tan sols, sense competició lliure per a adults. Sembla que les retallades també amenacen esta clàssica sorollosa i animosa cursa, i que pot ser no es celebre l’ any vinent.

Encarna Fernàndez viatja fins les Terres del Ebre, capficada en allò que l’ ompli, el trail. Esta vegada, Ultramató de 50K, la Trencacims de Paüls, amb els seus ferotges 4000m de desnivell positiu. Contraforts del Sistema Ibèric i estreps de la Serralada Litoral catalana: perfil ardu i agrest! No son un fre sinó un repte per a Superwoman Encarna: 1ra en Veteranes 1.

A Alzira, el Circuit de la Ribera té dos representants blavets, Eduardo López i Rafa Colechà que desafien  el calorós i polsos recorregut en la seua tercera edició.

A Pedreguer, Circuit de la Marina, Ramón Monjo i Angeles Riera roden els 10K d’ una ondulada cursa, el primer per a tornar a posar el físic en marxa i la segon fent un temps d’ una hora. Èxit personal de Angeles.

pq-2015-10-5K-xestUna important expedició de Peus-Quets baixa fins Almansa, on els onze blavetes i blavets desplaçats disputaran la ja mítica distància de la Mitja Marató que ve animant de sobre-manera la simpàtica població manxega des del 2000. 21095 metres totalment urbans, també de grans i llargues pujades, i amb les conseqüents baixades, un circuit dissenyat per a gaudir i sofrir alhora, dominat pel Castell, que des de la Batalla d’ Almansa del 1707, no s’ en haurà vist de més grosses! Una gran animació de un entregat públic i de grups diversos de tambors i altres músiques reben a Pilar Ferrús i Reme Beltran que s’ estrenen en la distància, perfectament guiades per una fada madrina: Mariola, i Paula Corbera, també iniciant-se en Mitges, acompanyada per Luisa Carbó, dos rubies explosives! Gran carrera de Amparo Cebolla sense estar al seu nivell acostumat, bona cursa de les rubies i encara que corrent pausades, una quarta plaça per a M. José Sanz i Mila Sifre, cadascuna en la seua categoria de veteranes E i F. Algun ensurt per un contratemps de salut i forma física em va fer témer que hui, d’ Almansa, el mal encara ens “alcança”! Però, amb fortuna, res que no finalitze adequadament.

A la població de Xest, Sari Roselló, Neus Andrés i J. M. Lena també afronten 10,500K farcits de tobogans, d’ alguns cap amunt on el nas va prop de l’ asfalt, d´altres, costeres de vertigen, on les sabatilles esportives solten fum de frenada i cautxú cremat. Manu, sideral, per baix dels 40 minuts (39:44) i la divina Sari, acompanyant a Neus en les seues primeres eixides, copsa, així i tot, la primera plaça del podi de Veteranes B. Llorer i guardó una vegada més per a una exultant Sari!

A Peus-Quets, hi ha un més enllà, unes altres fronteres, uns altres horitzons.

Juanjo
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.