Mayor proposa rehabilitar el Barreig del Pou de Cullera per a atractiu turístic

Mayor proposa rehabilitar el Barreig del Pou de Cullera per a atractiu turístic

Una de les principals propostes que contempla el programa de govern de la candidatura de Jordi Mayor passa per convertir el turisme en el motor econòmic de Cullera per a la creació d’ocupació i riquesa. Per això, els Socialistes de Cullera aposten fermament per canviar el model turístic, que permeta desestacionalitzar al sector i atraure a més visitants cada any. Un dels plans d’actuació proposats per Mayor passen per rehabilitar l’històric Barreig del Pou amb l’objectiu de convertir-lo en un barri típic on puguen instal·lar-se comerços i xicotets locals d’hostaleria.

El Barreig del Pou és un barri d’origen àrab que s’estén als peus de l’emblemàtic Castell de Cullera als peus de la muntanya. La seua particular arquitectura i tramat urbanístic el convertixen en una de les grans joies patrimonials desconegudes de la Comunitat Valenciana.

Jordi Mayor considera que la seua posada en valor dotarà a Cullera d’un dels atractius turístics històrics més importants de la Mediterrània permetrà a més desenvolupar xicotets negocis compatibles amb l’entorn que constituiran una nova font de riquesa.

Mayor lamenta que fins ara cap administració local s’haja interessat per dur a terme una rehabilitació del barri, que s’emmarca a l’entorn del conjunt arquitectònic del Castell.

Els Socialistes de Cullera aposten per abordar la unificació de criteris estètics que preserven l’essència històrica del barri. Això també servirà com a incentiu per a l’afeblit sector de la construcció.

Així mateix, aposten per dotar de contingut al barri amb rutes històriques animades i guies turístics.

L’alcaldable socialista recorda que altres poblacions com Altea han sabut aprofitar esta classe de recursos “i nosaltres no podem quedar-nos arrere perquè el nostre barri és probablement el millor en les seues característiques de tota la Comunitat Valenciana”.

La rehabilitació estaria acompanyada d’un pla de dinamització i el consistori incentivaria la instal·lació de xicotets restaurants o allotjaments d’alta qualitat. Això permetria atraure un turisme cultural que sol tindre un poder adquisitiu mitjà-alt i deixa més ingressos en la ciutat.

D’altra banda, el nou ajuntament socialista garantirà el dret al descans dels veïns amb una sèrie de mesures encaminades cap a eixe objectiu.

PSPV-PSOE de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.