‘Entre Comarques’ visita aquest cap de setmana Sueca i Atzeneta d’Albaida

‘Entre Comarques’ visita aquest cap de setmana Sueca i Atzeneta d’Albaida

Tens pla per a este cap de setmana? La Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida et proposem un! Per segon any consecutiu el programa ‘Entre Comarques’ t’ofereix una llista de visites guiades perquè descobreixes el patrimoni històric, natural i cultural dels nostres municipis.

Dissabte recorrerem els vestigis del Modernisme a Sueca, amb una completa visita pels edificis més emblemàtics que es construïren al municipi en l’apogeu d’este corrent artístic. Obres de Bonaventura Ferrando, Joan Guardiola, Emili Artal i Julià Ferrando ens donaran mostra del pes del modernisme a Sueca en el context d’un moment d’esplendor econòmic al nucli urbà i la voluntat del municipi per transformar-se en ciutat.

L’endemà, recorrerem Atzeneta d’Albaida per conéixer de primera mà les soluciones amb que els diversos pobladors del municipi han aprofitat un recurs bàsic: l’aigua. Un itinerari que ens servirà de columna vertebral per aprendre un poc més de la història d’este nucli urbà des de temps dels moriscos.

Cada visita guiada té un preu de 3€ per persona i dona dret a una degustació gastronòmica al final del recorregut.

Dissabte 16 de maig: Sueca (La Ribera Baixa)
Ruta del Modernisme
Inici: 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament de Sueca.
L’itinerari recorre els edificis més importants del modernisme a Sueca en este ordre: L’Asil dels Ancians Desemparats, Monuments al Mestre Serrano a Josep Bernat i Baldoví, Escoles Carrasquer, Cases d’Ignàcia Cardona, Ateneu del Socorro, Ajuntament de Sueca, Casa de Pascual Fos i de Joan Fuster, Casa de Collantes, Escoles Jardí de l’Ateneu, Escoles Cervantes y Escorxador Municipal.

Diumenge 17 de maig: Atzeneta d’Albaida (La Vall d’Albaida)
Ruta de l’Aigua
Inici: 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament d’Atzeneta.
Iniciarem la visita en l’ajuntament i des d’allí anirem cap a la part més antiga de la població, d’origen morisc, on visitarem l’Església de Sant Joan Baptiste. A continuació, visitarem el Museu de les Artesanies i des d’ací cap al passeig de vianants de la Séquia el Port. Tot seguit visitarem l’Ermita del Santíssim Crist. Acabarem la ruta de l’aigua visitant la Font dels Vint-i-un xorros.

Al finalitzar la ruta hi haurà un refrigeri per a tots els participants. Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

RiberaTurisme


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.