Mayor assegura que crearà a Cullera un servici de mediació per a evitar anar als jutjats

Mayor assegura que crearà a Cullera un servici de mediació per a evitar anar als jutjats

El candidat a l’alcaldia de Cullera, Jordi Mayor, s’ha compromés a crear un servici municipal de mediació per a solucionar conflictes entre veïns sense que estos hagen d’acudir als jutjats. És una de les propostes que li ha traslladat un nodrit grup d’advocats i procuradors de la localitat en una reunió sectorial que ha mantingut el líder socialista en el marc de la preparació del projecte de govern.

El citat servici servirà perquè tots aquells cullerencs que tinguen algun conflicte quotidià —amb l’excepció de delictes— puguen utilitzar-lo per a arribar a un acord. Açò estalviarà a les parts els costos d’haver d’anar a la justícia ordinària, a més de ser un mètode més ràpid i senzill.

El servici de mediació ja està implantat en alguns municipis i intervé quan se li sol·licita en casos com per exemple problemes de pagaments a la comunitat o disputes per aspectes quotidians. Fins i tot, servirà com a complement a l’oficina municipal Antidesnonaments que pretén impulsar Mayor per tal de mediar entre entitats bancàries i afectats per la hipoteca per a evitar que estos últims perden les seues cases.

Mayor s’ha compromés a crear un torn d’advocats i procuradors de Cullera que serien contractats pel consistori de forma rotativa per a prestar el servici. L’alcaldable socialista considera que és necessari donar prioritat als professionals de Cullera enfront de la situació actual en la qual el consistori els discrimina de forma flagrant a l’hora d’oferir-los ocupació.

El servici de mediació serà gratuït per als veïns i ajudarà a agilitzar l’activitat dels jutjats, per la qual cosa és vist amb bons ulls pels professionals del sector.

En la reunió amb els advocats i procuradors van estar a més presentes la candidata independent pels Socialistes de Cullera, Paqui Ortiz, i la integrant de la llista municipal María José Terrades, ambdues advocades.

Els assistents van demanar a Mayor que el consistori millore el tracte que se’ls dóna en l’actualitat i els facilite l’accés a la informació, al que el líder socialista es va comprometre, a més d’assegurar-los que donarà prioritat als advocats i procuradors de Cullera a l’hora d’encomanar treballs.

PSPV-PSOE de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.