EUPV presenta les seues propostes programàtiques per a recuperar la sanitat pública

EUPV presenta les seues propostes programàtiques per a recuperar la sanitat pública

Esquerra Unida ha presentat hui davant l’Hospital d’Alzira les seues propostes per una sanitat pública i per la reversió del model privatitzador de la dreta. Per al candidat d’EUPV a la Presidència de la Generalitat, Ignacio Blanco, l’Hospital d’Alzira és un “símbol de la privatització” a la qual “el Partit Popular ens ha condemnat” i per això “anunciem ací” que, a partir del canvi que suposaran les eleccions del proper 24 de maig, “rescatarem per a la gestió pública directa els hospitals i departaments de salut privatitzats, com Alzira, Dénia, Torrevella, Elx i Manises”, atès que la sanitat pública és “l’única capaç de garantir la igualtat i l’equitat en l’accés a les prestacions sanitàries”.

Segons denuncia Blanco, les polítiques de retallades i privatitzacions del PP “han deixat la sanitat pública valenciana en un estat lamentable”. Així, el País Valencià compta amb “la pitjor sanitat pública de tot l’Estat des de fa 10 anys, malgrat el treball dels seus professionals”, critica el candidat d’esquerres qui recorda que la despesa sanitària per habitant “s’ha reduït un 20,4%” entre 2009 i 2013. A més, segons critica el candidat d’EUPV a la Presidència de la Generalitat, la sanitat privada ens ix més cara, com passa amb les ressonàncies que tenen un 137% de sobrecost per la seua privatització”. “Si la Conselleria assumís aquestes proves hi hauria un estalvi de 16,8 milions d’euros”, indica Blanco, fent referència a les xifres de la Sindicatura de Comptes.

El decàleg electoral de la formació d’esquerres en matèria de sanitat destaca la derogació del decret llei 16/2012 que expulsa a les persones sense papers i altres col·lectius vulnerables del sistema públic sanitari i la demanda al Govern central d’un “finançament adequat per al País Valencià per tal d’augmentar la despesa sanitària pública” que actualment “es troba per sota de la mitjana estatal”, critica Blanco.

“Si no és possible fer-ho abans, per incompliment del contracte, quan acabe la concessió en març del 2018, revertirem la gestió de l’Hospital d’Alzira per a que siga pública”, explica Blanco qui afegeix que es proposa la dotació de recursos i la creació d’infraestructures per a que la xarxa sanitària pública “recupere les proves mèdiques com ara l’hemodiàlisi o les ressonàncies i serveis com, per exemple, el transport o la bugaderia”.

Per una altra banda, el decàleg electoral d’EUPV proposa el desenvolupament d’una “política de recursos humans que dignifique la situació del personal sanitari” i l’establiment dels mecanismes necessaris per tal que la ciutadania exercisca el seu “dret a participar en el sistema de salut”, per exemple a través dels Consells de Salut. La formació d’esquerres també aposta per incorporar l’educació sanitària integral amb perspectives de gènere i el “reconeixement de la violència de gènere com un problema de primera magnitud per al sistema sanitari”, explica el candidat d’EUPV a la Presidència de la Generalitat.

A més a més, el decàleg en matèria de sanitat destaca l’atenció a les diverses patologies de trastorns mentals “d’acord amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut” i la promoció de l’educació per a la Salut per tal de “transmetre a l’alumnat hàbits i conductes saludables”. Finalment, la formació d’esquerres advoca per la defensa de la regulació legal i el control de la producció i la distribució de drogues “amb l’objectiu d’eliminar el tràfic il·legal i estabilitzar el mercat d’aquestes substàncies, amb una qualitat i un preu controlats públicament”.

Esquerra Unida (EUPV)


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.