Jornades d’Orientació Laboral per a joves i desocupats a Almussafes

Jornades d’Orientació Laboral per a joves i desocupats a Almussafes

L’Ajuntament d’Almussafes aposta, per sèptim any consecutiu, per la programació d’unes  jornades d’ocupació centrades principalment en la població desocupada i, més concretament, en el col·lectiu de jóvens. Es tracta d’una iniciativa de formació i d’intercanvi d’informació, destinada a facilitar la inserció laboral dels veïns i veïnes que en estos moments es troben en situació de desocupació, un 10 per cent de la població activa, segons les últimes dades oficials. “Hem aconseguit consolidar, en el calendari anual d’activitats impulsades des de l’Agència de Desenrotllament Local i Promoció Socioeconòmica, esta setmana formativa, l’objectiu del qual radica a millorar la capacitació dels nostres jóvens i demandants d’ocupació a través d’un programa que en totes les edicions anteriors ha obtingut una resposta molt positiva dels nostres veïns”, destaca la regidora d’Ocupació, Mª Carmen Santos Juanes.

L’agenda d’activitats d’esta nova convocatòria, organitzada conjuntament pels departaments d’Ocupació i Joventut del consistori municipal, s’inaugurarà oficialment dilluns que ve dia 4, a les 18 hores, per part de l’alcalde, Albert Girona, la pròpia edil d’Ocupació i el regidor de Joventut, Carles Grancha. La sala multiusos del centre municipal de formació de persones adultes acollirà este acte d’obertura, en el que s’oferirà una taula redona en què docents del Centre de Formació de Persones Adultes i de l’IES Almussafes aportaren els seus testimonis i la seua experiència personal a aquells veïns que han représ la seua formació durant el període de recessió econòmica. Pedro Valero, director del Centre SERVEF d’Ocupació de Silla, moderarà la taula redona, en la que els ponents aprofundiran en la capacitació formativa i en la qualificació que, en l’actualitat, busquen les empreses, principalment les especialitzades en el sector de l’automòbil.

L’aula d’informàtica del Centre acollirà, entre les 9.30 i les 13 hores del dimarts 5, dijous 7 i divendres 8 tres tallers pràctics especialitzats en els que s’abordaran qüestions tan rellevants com el paper que juguen el curriculum vitae – una clau que obri portes- i les empreses de treball temporal en el mercat de treball, a més de la importància cada vegada major dels tests psicotècnics en la selecció dels professionals. Entre les apostes de tallers pràctics també s’oferta un centrat en la preparació de l’entrevista de treball perfecta, que se celebrarà dimecres que ve dia 6 en la sala multiusos.

Entre les iniciatives que integren la nova convocatòria del programa d’orientació laboral, destaquen les xarrades que s’impartiran durant les vesprades del dimarts, dimecres i dijous, en les que es tractaran qüestions com la formació alternativa amb eixida laboral, els perfils professionals més demandats i la formació reglada més idònia.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.