L’Ajuntament de Sueca posa en marxa una “moto-caca” per a la recollida d’excrements

L’Ajuntament de Sueca posa en marxa una “moto-caca” per a la recollida d’excrements

Des de la Regidoria de Medi Ambient, a través de diferents enquestes i dels treballs d’inspecció del Servei de Neteja Viària realitzats pel personal del Departament de Medi Ambient, es ve constatant que un dels principals problemes és la presència d’excrements de gossos en la via pública.

Des d’esta Regidoria, s’ha fet un gran esforç per solucionar el problema; s’ha treballat de valent, posant en marxa diverses i extenses campanyes de sensibilització ciutadana, repartint informació i bosses, fent spots de publicitat a Sueca TV, inclús, contractat el serveis d’una agència de detectius.

No obstant, la millora aconseguida no és tota la que es volia ni la que es mereix el nostre poble, segons afirma Manoli Egea, Regidora de Medi Ambient, “és per esta raó que, en el nou Plec per a l’adjudicació del contracte de recollida de residus i neteja viària, es reforçava molt la prevenció i la recollida d’excrements de gossos, fins i tot la instal·lació de pipicans i espais específics per a ells en diferents punts del poble. Malauradament, el partit Compromís, Partit Popular i el dos regidors no adscrits, Celia Beltrán i Enrique Vidal, decidiren votar en contra un plec de condicions que afavoria a tots els ciutadans de Sueca, que hui podrien estar gaudint d’eixes millores; sobre tot, tindríem el poble menys brut d’excrements de gos”.

Per a Egea, “resulta xocant, que tots aquells que votaren en contra d’eixes millores que portaria eixe plec de condicions per a Sueca, i que confeccionaren els ciutadans a les enquestes que se’ls va realitzar, ara s’encén la llum, i eixos partits s’omplin la boca d’excrements de gossos parlant en els seus programes electorals. Ja sabíem que eren qüestions polítiques les que varen frenar eixa solució que se plantejava des de la Regidoria de Medi Ambient, però a dia de hui i escoltant programes, estem més que segurs. Una llàstima que per raons polítiques tinguen que ‘pagar el pato’ els ciutadans del poble de Sueca”.

La regidora Egea afirma a més que, “per això, per les nostres ganes de tindre una Sueca més neta i ajudar al ciutadà en este problema tan gros, a pesar de la incomprensible actitud dels que votaren en contra de la solució per eliminar els excrements dels gossos, hem tingut que intentar buscar una solució a este gran problema en els nostres carrers. I així és com s’ha aconseguit un nou servei en la nostra ciutat: la posada en marxa d’una ‘motocaca’. No es una solució definitiva, però és l’únic que ens han deixat fer”.

Este vehicle combina la mobilitat, maniobrabilitat i rapidesa de desplaçament d’una moto, amb la capacitat d’absorció dels excrements d’una bomba aspiradora. Així, es pot arreplegar una quantitat significativa d’excrements en un menor temps. Este vehicle, nou a Sueca, i que s’ha aconseguit sense cap cost per a l’Ajuntament, actuarà per tota la ciutat tots els dies, reforçant, a més a més, les zones més sensibles: parcs infantils, accessos a col·legis, principals llocs d’afluències de gossos, etc.

“És una mostra més del compromís d’esta regidora amb el medi ambient i el benestar dels suecans. Estem convençuts que la iniciativa serà positiva i que, amb una miqueta més de col·laboració dels propietaris dels gossos, de segur que entre tots aconseguirem una Sueca més neta”, conclou Egea.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.