’Ara, Sueca’ celebra el 25 d’abril a la Muntanyeta dels Sants

’Ara, Sueca’ celebra el 25 d’abril a la Muntanyeta dels Sants

El diumenge 26 d’abril,  Ara, Sueca-Esquerra Republicana va organitzar un acte obert a tothom a la Muntanyeta dels Sants per a commemorar el 25 d’abril, que va comptar amb la col·laboració d’Isidre Crespo i membres de Tabalaina.

Més d’una vintena de persones feren una caminada des de Sueca a la Muntanyeta dels Sants. Allí, al pòrtic de l’Ermita dels Benissants de la Pedra, es va realitzar una lectura de poesies de Joan Fuster, a càrrec d’Isidre Crespo,  per a descobrir la vessant menys coneguda de l’escriptor suecà.

Lluny de nostàlgies ni mirades enrere, per als valencians, el 25 d’abril ha de ser un punt de partida.  Ha de suposar recuperar la consciència de poble i l’autoestima que durant aquests últims anys ens han anat llevant i que ens ha dut a aquesta situació de ruïna econòmica, de pèrdua d’identitat i, amb això, de debilitat front a un estat espanyol que ens espolia econòmicament i ens margina.

Aquest compromís amb el poble, amb la terra i amb el futur, l’expressàrem amb la plantació simbòlica de dues carrasques autòctones que realitzaren els xiquets acompanyats pels tabals i dolçaines de membres de Tabalaina. Aquelles mans infantils pressionant la terra on creixerà un arbre fort i bell com la carrasca, mentre sonava la Muixeranga, són el millor epíleg i, al mateix temps, el millor pròleg per a un futur millor per a tots els valencians.

Agraïm l’assistència a tots els participants i, especialment, a Isidre Crespo i als membres de Tabalaina i altres músics per  la seua col·laboració. Tanmateix, treballarem per a què el pròxim 25 d’abril, a Sueca, hi participen més persones i col·lectius, amb independència de les seues sigles polítiques, perquè el que ens hi juguem és el benestar de tots.

Ara, Sueca – Esquerra Republicana


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.