Maduixa Teatre finalista als Premis MAX de les Arts Escèniques amb l’espectacle DOT

Maduixa Teatre finalista als Premis MAX de les Arts Escèniques amb l’espectacle DOT

L’espectacle DOT de la companyia de Sueca Maduixa figura entre els tres finalistes a millor espectacle per a la infància i públic familiar en la 18a edició dels Premis MAX 2015. Així ho ha donat a conèixer la Fundació SGAE, organitzadora del certamen, en un comunicat de premsa on s’han fet públics els noms de les companyies i espectacles que, després d’un procés de selecció, han passat a la final d’aquestos premis de les arts escèniques, els màxims guardons de l’escena espanyola actual.

maduixa-dot-2D’entre els 12 candidats al millor espectacle infantil o familiar, DOT és un dels tres seleccionats a fer-se amb el guardó, la qual cosa suposa per a la companyia “una sorpresa i alegria per celebrar. Dot ha estat un treball molt delicat i rigorós en la seua creació. Formar part dels premis MAX suposa un important  reconeixement per a nosaltres i ––tant si ens atorguen el premi o no–– seguirem treballant amb la responsabilitat i qualitat escènica que suposa crear espectacles dedicats als més menuts” afirma Joan Santacreu, director i ànima mater de Maduixa. La jove companyia valenciana compta a les seues esquenes amb diversos reconeixements en el món de les arts escèniques com el Premi al Millor Espectacle de Teatre Infantil de la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes (FETEN) 2014, guardó que va rebre també pel seu espectacle DOT, entre d’altres. A més, en 2012, el seu espectacle Consonant també va rebre una menció especial per la seua qualitat en l’aplicació de la tecnologia als Premis FETEN. Aquesta bona notícia no ha deixat gairebé als maduixers reposar-se després dels èxits aconseguits amb el seu anterior muntatge Ras!, també reconegut amb el Premi FETEN del jurat en 2010, guanyador de sis Premis Abril 2012 al Millor Espectacle Infantil Teatres de la Generalitat Valenciana i amb el que Maduixa ha realitzat més de 800 representacions per Espanya, França, Itàlia, Noruega, Luxemburg i Centreamèrica.

DOT és obra d’un elenc de professionals reconeguts dins el panorama valencià de les arts escèniques d’entre els quals trobem a la coreògrafa Mamen Garcia o a Juan Pablo Mendiola, autor i director de l’espectacle i que també ha estat candidat a finalista als MAX en la categoria de Millor Disseny d’Il·luminació. Per la seua Banda, Joan Santacreu va crear Maduixa Teatre quan tenia tan sols 18 anys convertint-se així en un dels –pocs- joves emprenedors del panorama escènic actual i que ara, amb tan sols 29 anys ja encapçala un dels projectes més ambiciosos de la seua trajectòria professional com és la Direcció Escènica del Festival Internacional de MIM de Sueca, que enguany compleix 26 edicions. Santacreu es posà al capdavant de la Mostra de MIM després que el sempitern Abel Guarinos li cedira el càrrec el passat mes de setembre, en finalitzar el 25 aniversari del reconegut festival valencià dedicat al gest dins les arts escèniques.

DOT pren com a punt de partida l’estimulant treball de l’artista plàstic nord-americà Sol LeWitt, considerat un dels precursors de l’art conceptual, que busca estimular el públic amb la bellesa plàstica de la posada en escena. Prenent com a punt de partida una enorme paret blanca, Dot i Laia, els dos protagonistes, emprenen un viatge en el qual, amb un poc de màgia i molta imaginació, aniran unint punts per aconseguir un llenç ple de color.

L’espectacle va ser estrenat en novembre de 2014 en Sueca, ciutat resident de la companyia, i és una obra que combina la música, el teatre i la dansa amb les noves tecnologies, oferint un trencaclosques màgic on tot és possible. S’ha representat al prestigiós Festival GREC de Barcelona, Temporada Alta de Girona, Mercat de les Flors, TNG de Lyon a més d’haver recorregut ja també bona part de l’estat espanyol.

Ara els maduixers esperen impacients l’arribada del proper 18 de maig, data en la que se celebrarà la gala d’entrega dels Premis MAX en la Sala BARTS de Barcelona. L’emoció i els nervis els compartiran amb els altres tres col·legues valencians que també figuren entre els finalistes en diverses categories.

Maduixa Teatre


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.