Esquerra Unida de Sueca adverteix de pèrdues milionàries pels tres plans urbanístics paralitzats

Esquerra Unida de Sueca adverteix de pèrdues milionàries pels tres plans urbanístics paralitzats

Esquerra Unida (EUPV) de Sueca alerta del greu perjudici econòmic que la gestió política del Govern local en les dues últimes legislatures (de 2007 a 2015) va a provocar sobre les arques municipals i els propietaris afectats per tres plans urbanístics. «A la vista dels fets, no resultaria aventurat parlar de milions d’euros, ja que la confiscació a l’urbanitzador dels poc més de 700.000 de les garanties no cobrirà les necessitats», ha manifestat el candidat a l’Alcaldia de la capital de la Ribera Baixa, Josep Blay. «De fet, l’incompliment dels terminis previstos per a la realització de les obres i la falta de vigilància municipal després de la seua paralització ja han causat grans i greus perjudicis econòmics als propietaris afectats i a l’administració local», ha afegit.

Els PAI de les antigues instal·lacions de Pascual Hermanos (UEC-7) i C-8 i UEC-14, al costat del camí de Riola i carrer La Verónica, respectivament, porten anys paralitzats i havien sigut adjudicats a una mateixa empresa urbanitzadora, Franjuan Obras Públicas SL. Ara, davant la pressió dels afectats, el Ple de l’Ajuntament s’ha vist forçat a rescindir el contracte amb la mercantil que ha entrat en fase de liquidació. «Poc o gens, excepte negociar amb Franjuan, s’ha fet des de 2010 per a salvaguardar els interessos dels propietaris afectats i del municipi», ha observat Blay.

Les portes d’un procediment judicial contra l’Ajuntament estan obertes. Van argumentar inactivitat i passivitat del Consistori en la urbanització parcial dels antics magatzems de Pascual Hermanos. Des de Franjuan van denunciar que se’ls va imposar obres no previstes en el projecte inicial per valor de 751.600 euros, quan el cost inicial del PAI era de 1.581.142 euros. Així, van exposar en el seu recurs presentat davant l’obertura de l’expedient resolutori del contracte, desestimat per l’Ajuntament, que van haver de realitzar obres no previstes en el projecte en les xarxes d’aigua potable, de sanejament i d’aigües pluvials; canvis de secció de vials; demolicions; desmuntatge d’una coberta tòxica de fibrociment (uralita); reconstrucció parcial d’una nau; i modificacions en les instal·lacions elèctriques.

Afectats per aquest mateix pla i dels altres dos paralitzats també han recorregut davant el Consistori la mateixa passivitat i inactivitat. El dany causat en el C-8 i UEC-14 encara no és quantificable. La seua execució es troba més endarrerida que el de Pascual Hermanos, que no arriba al 60% del projectat. La falta d’activitat ha provocat el farciment de terra de rases obertes i canonades. Així, hi haurà llocs de la futura urbanització en els quals s’haurà de partir de zero. Açò comportarà el consegüent sobre cost que hauran d’assumir els propietaris «de no intervenir sentència judicial que condemne a l’Ajuntament, és a dir, a tots i cadascun dels veïns i veïnes de Sueca», ha significat Josep Blay.

Esquerra Unida (EUPV) de Sueca


 

  1. per a que tornen a votar al bloc baldo en companyia de campillo els suecans

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.