Ocupació i l’impuls d’una indústria turística capdavantera, eixos del projecte del PSPV de Cullera

Ocupació i l’impuls d’una indústria turística capdavantera, eixos del projecte del PSPV de Cullera

El candidat a l’alcaldia dels Socialistes de Cullera, Jordi Mayor, presentà este dimarts davant una abarrotada Sala Multiusos del Mercat el projecte del canvi amb el qual concorrerà a les pròximes eleccions municipals del 24 de maig, un programa electoral que marca la creació d’ocupació, l’impuls d’una indústria turística capdavantera, les polítiques socials i el rescat econòmic de l’ajuntament com a grans eixos d’actuació.

Mayor va anunciar que si és triat alcalde, posarà en marxa un Pla integral de lluita contra la desocupació a través de la nova regidoria d’Ocupació i Empresa que tindrà com a primera mesura la creació d’una borsa de treball pública, rotatòria i transparent. “El primer decret que signaré després de formar govern serà una borsa d’ocupació sense mirar carnets polítics”, va avançar.

Les persones aturades del municipi podran inscriure’s perquè les empreses concessionàries de l’ajuntament seleccionen als seus treballadors a partir d’ella. Així mateix, farà les funcions d’un mini Servef perquè els empresaris de Cullera puguen seleccionar als seus empleats de la borsa. Mayor va proclamar “la fi de l’era de l’enxufisme en el consistori perquè el treball és un dret i no el privilegi dels afins a un partit”.

Com a mesura urgent per als col·lectius d’aturats més desfavorits, es crearà una borsa d’ocupació d’emergència social “per a rescatar a les persones, especialment les de més de 50 anys”. El consistori contractarà a veïns perquè realitzen treballs de manteniment en la via pública, amb la qual cosa a més d’ajudar les seues economies familiars servirà per a millorar la imatge de la ciutat.

Més endavant, quan la situació econòmica ho permeta, també es posarà en funcionament un pla municipal d’ocupació. Mayor va recordar que les Administracions no creen treball, però tenen l’obligació d’impulsar mesures que fomenten l’ocupació i va lamentar que fins ara Cullera haja tingut un govern “insensible” al principal problema de la localitat.

De forma complementària, Mayor aposta per impulsar una indústria turística líder que contribuïsca a la creació de treball per part del teixit empresarial. Jordi Mayor s’ha marcat com a objectiu irrenunciable convertir a Cullera en el referent turístic i d’oci de la Comunitat Valenciana. Segons va explicar, el desenvolupament d’esta indústria permetrà dinamitzar l’economia local i generar ocupació estable al llarg de tot l’any.

L’alcaldable dels Socialistes de Cullera va exposar que té l’ambiciós objectiu d’aconseguir un milió de visitants cada any. “Convertirem a Cullera en una destinació de Champions League i no de segona categoria”, va subratllar.

A més a més, va recordar que el model turístic es triarà entre tots els sectors implicats però va avançar una bateria de mesures urgents per a rellançar la marca Cullera. Entre elles, la reforma del passeig marítim per a adaptar-lo als nous temps, la vertebració de tots els productes turístics de manera que es facilite la seua venda online i la creació d’una marca d’experiència positiva de Cullera basada en la gastronomia, l’oci i la millora de l’oferta d’allotjament.

D’altra banda, va presentar un pla de desestacionalizació del turisme per a atraure visitants durant els 12 mesos de l’any mitjançant la signatura de convenis amb l’Imserso, la celebració de festivals i macroesdeveniments esportius, a més de la promoció del turisme cultural i noves formes de turisme alternatives. Tot en conjunt contribuirà a dinamitzar la indústria turística cullerenca.

El programa de govern marca a més com a punt fonamental el desenvolupament de polítiques socials davant l’actual absència de mesures centrades en les persones en un municipi on sols Cáritas atén a 1.200 veïns. Entre altres mesures, Mayor va anunciar que el primer que exigirà al nou president de la Generalitat, Ximo Puig, serà la posada en funcionament del Centre de Dia del municipi, ja construït. A més, va anunciar que es posaran les bases per a construir en el futur una residència per a persones discapacitades.

Tanmateix, va anunciar una lluita sense treva contra els desnonaments amb una oficina municipal antidesnonaments perquè ningú es quede al carrer i la imposició d’una taxa als bancs que tinguen habitatges buits. Sobre este tema, va deixar clar que el consistori no treballarà amb aquelles entitats financeres que tiren a les persones de les seues cases. També es va comprometre a desenvolupar un pla municipal de lluita contra la pobresa energètica.

El tercer dels grans blocs dissenyats en el projecte del canvi dels Socialistes de Cullera està centrat a solucionar l’actual forat econòmic de l’ajuntament. Mayor va anunciar que realitzarà una auditoria del deute per a saber fins a on ha anat l’últim cèntim per les polítiques de balafiament. Paral·lelament, va manifestar la seua voluntat de forçar al Govern d’Espanya a renegociar les condicions de l’actual pla d’ajust que ofega l’economia municipal.

Mayor va afirmar que amb el projecte del canvi presentat “no ens resignem a la Cullera derrotada” i va instar als veïns a fer possible “el canvi de la il·lusió enfront de la resignació” i va assegurar que amb el seu programa de ciutat es passarà “de l’actual Cullera de les barbaritats a la Cullera de les oportunitats”.

El projecte de ciutat dels Socialistes de Cullera ha sigut el més participatiu de la història en el municipi, ja que en ell han col·laborat al voltant de 800 ciutadans —300 propostes en la web www.laculleraquetuvols.com—, 500 veïns assistents a assemblees obertes i una comissió d’experts locals— , per la qual cosa Mayor va assenyalar que este “no és solament el projecte dels socialistes, sinó el de tot el poble” per a afegir que la seua candidatura “no solament predica la democràcia participativa, sinó que la practica”.

PSPV-PSOE de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada