La Ribera participa en un projecte internacional per a formar a voluntaris davant les catàstrofes naturals

La Ribera participa en un projecte internacional per a formar a voluntaris davant les catàstrofes naturals

El Consorci de la Ribera ha iniciat la seua col·laboració en EVANDE, una iniciativa internacional liderada per la Universitat de Creta i finançada per la Comissió Europea, per a millorar la formació dels voluntaris davant possibles catàstrofes naturals.

El projecte Enhancing Volunteer Awareness and education against Natural Disasters through E-learning (EVANDE) aspira a la creació de noves eines didàctiques per a millorar l’acció i organització dels voluntaris en quatre àrees -inundacions, terratrémols, incendis forestals i projectes europeus- sintetitzant les aportacions de set institucions de 4 països diferents: Grècia, Itàlia, Bulgària i Espanya.

El Consorci de la Ribera és el soci espanyol del projecte. L’entitat recopilarà i gestionarà la informació a partir de la col·laboració amb actors estratègics en situacions d’emergència, com l’ONG Intervenció, Ajuda i Emergències (IAE) d’Algemesí, amb una àmplia i prestigiosa trajectòria en aquest camp.

Aquesta setmana ha tingut lloc la primera reunió de treball entre ambdues entitats, la col·laboració de les quals es perllongarà fins la finalització del projecte, al juliol de 2016.

El treball conjunt dels socis internacionals d’EVANDE es materialitzarà en nous informes, cursos i guies d’actuació a la disposició dels voluntaris de Protecció Civil a través del sistema MOLE (Multimèdia Open Learning Environment). Aquests recursos didàctics s’alimentaran de l’experiència recent en catàstrofes europees, com el terratrèmol de Lorca (2011), les inundacions a Europa central i els Balcans (2013) o els incendis forestals de Portugal i Espanya (2013).

Addicionalment, l’elaboració d’aquestes eines permetrà l’intercanvi de coneixements i la consolidació de vincles entre organitzacions europees especialitzades en catàstrofes naturals. Contactes que serviran per a millorar la resposta davant eventuals emergències en la Unió Europea.

El president del Consorci de la Ribera, Juan Ignacio Barrachina Doménech, ha destacat que: “la Ribera és una zona que ha hagut d’aprendre de les catàstrofes naturals. Aquesta iniciativa ens permet compartir les nostres experiències i troballes en una escala internacional i, al mateix temps, incorporar l’après per altres països europeus en la gestió d’emergències. Es mire per on es mire és una gran notícia”.

El projecte EVANDE compta amb la participació de:
Museu d’Història Natural/Universitat de Creta – Grècia (Coordinador)
Universitat Tècnica de Creta – Grècia
Consorci de la Ribera – Espanya
Parco del Beigua (Parc Natural de Beigua) – Itàlia
Organització de Planificació de Terratrémols i Protecció (EPPO) – Grècia
Centre d’Estudis i Formació Villa Montesca – Itàlia
Centre d’Iniciatives Educatives (CEI) – Bulgària

Consorci de la Ribera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada