Poemes, dances, premis i reivindicacions en la cloenda de la Setmana pel Xúquer

Poemes, dances, premis i reivindicacions en la cloenda de la Setmana pel Xúquer

Una setmana plena d’activitats han conclòs aquest matí a la Plaça Major d’Alzira. La Setmana pel Xúquer va començar el dilluns amb la inauguració d’una exposició fotogràfica que resumia els tres concursos que Xúquer Viu ha organitzat aquests darrers anys; el dijous una interessant mesa redona amb experts en temes relacionats amb el riu, l’Albufera, els aqüífers i el canvi climàtic i el divendres un passeig a peu per l’Illa del Xúquer, Al-Gezira.

Aquest matí, com a colofó de la setmana, ha tingut lloc un acte en el que diverses persones han llegit poemes relacionats amb el riu, en especial del poeta hispano-àrab Ibn Jafaya, nascut a Alzira a l’any 1058; s’han repartit els premis del concurs de cartells als escolars de distints centres d’Alzira; grups de danses d’Alzira, de Sueca i d’altres pobles de la Ribera han interpretat distintes danses i la jornada ha finalitzat amb la lectura d’un manifesta reivindicatiu a càrrec de Pedro Domínguez.

La valoració de la setmana, per part dels organitzadors ha sigut positiva, en quant que a través de les distintes activitats planificades s’ha aconseguit avançar en la sensibilització social cap als greus problemes pels que travessen els nostres ecosistemes aquàtics en general i el nostre Xúquer i Albufera en particular.

Xúquer Viu


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada