Més de 700 agricultors i ramaders valencians s’han manifestat avui a Madrid per a exigir preus justs

Més de 700 agricultors i ramaders valencians s’han manifestat avui a Madrid per a exigir preus justs

la-unio-madrid-mar-2015-2Més de 700 agricultors i ramaders de La Unió de Llauradors, procedents de les tres províncies, han participat avui a Madrid en la manifestació convocada per la seua organització estatal la Unió d’Unions per a protestar per l’actual situació en la qual es troben els productors, amb una asfixiant falta de rendibilitat en les seues explotacions i la falta de respostes polítiques davant la seua greu situació.

En total s’han manifestat més de 5.000 agricultors procedents de totes les comunitats autònomes els qui han guardat un minut de silenci abans de començar la marxa per les víctimes de l’accident aeri.

Els agricultors i ramaders de La Unió han eixit en autobusos des de les diferents comarques fins a arribar a Madrid on s’han manifestat des de la Porta d’Alcalá fins al Ministeri d’Agricultura. La protesta portava per lema “Per uns preus justs per als agricultors i ramaders, per la rendibilitat dels sectors agrícoles i ramaders”.

Amb la protesta es pretenen denunciar les retallades als professionals en l’aplicació estatal de la nova PAC (més de 19 milions d’euros anuals només a la Comunitat Valenciana), a més de les ridícules ajudes concedides per a pal·liar els efectes de la sequera o el veto rus, les caigudes de preus en origen i l’increment dels costos de producció, l’impacte negatiu per als sectors agrícoles i ramaders dels acords comercials que la UE negocia actualment amb altres països, com el TTIP amb els Estats Units i els dèficits de la Llei de la Cadena Alimentària amb l’abús de les grans cadenes de distribució.

En aquest últim aspecte el secretari general de La Unió, Ramón Mampel, ha assenyalat en els parlaments finals que “la Llei de la cadena alimentària no ha frenat els abusos de sectors de la agroindústria i de la gran distribució i per açò reclamem que s’establisca per llei que a partir del 8% de quota de mercat un operador siga dominant a la cadena alimentària i, per tant, es es li puga sancionar”.

cal assenyalar que La Unió va iniciar al febrer la campanya “La PAC per als professionals, no per als absentistes” a fi de donar a conèixer l’impacte de les actuacions contràries del Govern d’Espanya a la normativa de la Unió Europea en l’aplicació de la nova PAC 2015-2020. La campanya consta de xarrades informatives, recollida de signatures i la presentació d’una demanda davant el Tribunal Suprem contra el Govern d’Espanya i va a continuar durant uns mesos.

La Unió de Llauradors i Ramaders


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada