Més de 150 treballs inèdits opten als Marc Granell de poesia d’Almussafes

Més de 150 treballs inèdits opten als Marc Granell de poesia d’Almussafes

El concurs poètic, convocat anualment pel consistori municipal, ha reunit en el seua convocatòria de 2015 un total de 167 col·leccions poètiques, enfront de les 228 aconseguides en la passada edició literària.

El Jurat del certamen, presidit pel regidor de Cultura, Josep Contell, el propi poeta que apadrina el concurs, Marc Granell, un representant del grup poètic local Argila de l’Aire i un altre de l’editorial Edicions 96, té ara la responsabilitat de valorar els originals per a determinar als premiats en les dos modalitats convocades.

Un dels aspectes més destacables de la present edició radica en la gran quantitat de treballs inèdits presentats en llengua castellana i en els països d’origen dels autors dels mateixos. De fet, en esta ocasió, són 147 originals creats per poetes representants de tota la geografia espanyola, així com per autors de notable presència internacional, oriünds de països del continent americà com USA, Cuba i Argentina i també de l’europeu, com Alemanya i França.

Per la seua banda, tal com es percep des de la convocatòria de l’any 2013, la presència de col·leccions en llengua valenciana s’ha vist reduïda considerablement, ja que tan sols s’han comptabilitzat un total de 20 poemaris que provenen majoritàriament d’escriptors de la Comunitat Valenciana i Catalunya.

La dotació dels premis ascendix a 1.200 euros per l’obra guanyadora en cada una de les dos modalitats, la publicació dels poemes seleccionats en la col·lecció poètica “Razef” de l’editorial Edicions 96 i 20 exemplars de la mateixa en concepte de drets d’autor.

La decisió del jurat no es desvelarà fins a l’acte d’entrega dels guardons, que se celebrarà divendres que ve dia 24 d’abril, en la sala d’actes del Centre Cultural, i que oferirà com a colofó l’espectacle “Homenatge a T”, de la Companyia La Dependent, en commemoració al vinté aniversari sense Ovidi Montllor.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.