Sanjuán comença a cobrar als veïns de Cullera la major pujada d’impostos de la democràcia

Sanjuán comença a cobrar als veïns de Cullera la major pujada d’impostos de la democràcia

L’Ajuntament de Cullera ha començat a passar al cobrament als veïns la major pujada d’impostos de la democràcia aprovada pel govern d’Ernesto Sanjuán (PP) l’any passat, castigant així encara més la butxaca dels ciutadans.

El primer dels impostassos al qual han de fer front els sofrits cullerencs és l’Impost de Vehicles de tracció mecànica, que s’ha incrementat este exercici ni més ni menys que en un 34 %. D’esta manera, un rebut mitjà de pel qual es pagaven 107 euros en 2014 passa ara a costar 143 euros.

Esta exagerada pujada, que ha generat un ampli malestar ciutadà, és fruit del pla d’ajust en el qual està immers el consistori com a conseqüència de la seua ruïna econòmica provocada per més d’una dècada de nefasta gestió per part de Sanjuán i el seu govern, que han generat un forat econòmic en les arques de l’ajuntament superior als 40 milions d’euros.

Cal recordar que a més enguany els cullerencs hauran de pagar un 10 % més en el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI), la contribució, un impost que des que Sanjuán és alcalde ha pujat més d’un 50 % i que és un dels més elevats de la província.

També l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) s’ha disparat un 65 %, la qual cosa suposa una frenada a la creació de noves empreses a Cullera i, en conseqüència, una barrera més per a la generació de nous llocs de treball.

En general, els cullerencs pagaran enguany una mitjana de 200 euros més en impostos, el que suposa un autèntic càstig de Sanjuán a l’economia de les famílies, ja de per si mateix durament colpejades per la crisi.

El candidat a l’alcaldia de Cullera i portaveu municipal, Jordi Mayor, ha recordat hui les paraules de Sanjuán en el ple d’aprovació de la pujada d’impostos quan el primer edil va acusar a l’oposició socialista de mentir i va assegurar que els veïns “no ho anaven a notar”. “Ara es demostra que, efectivament, els ciutadans són els que paguen amb els seus diners la mala gestió d’un alcalde que passarà a la història com el que va arruïnar al poble”, ha denunciat Mayor, qui ha recordat que Cullera està obligada pel Ministeri d’Hisenda a mantindre els seus impostos al màxim fins a l’any 2032 per la seua ruïna econòmica.

“És el llegat que Sanjuán deixa al poble: ruïna, atur, retallades i deute”, ha lamentat Jordi Mayor, qui recorda que en el municipi hi ha moltes famílies sense recursos o que solament passen amb la prestació dels 400 euros “i este impostàs, junt amb la inexistència de polítiques socials i plans d’ocupació, suposa una condemna per a elles”.

En eixe sentit, Mayor ha assegurat que el govern de canvi que vol liderar a partir de maig “prioritzarà l’impuls de plans d’ocupació, de polítiques socials per a atendre a les persones en risc d’exclusió social i pobresa” i a més s’ha mostrat esperançat que un canvi de govern a Espanya òbriga la possibilitat a renegociar les dures condicions del pla d’ajust de Cullera per a flexibilitzar el pagament d’impostos i aconseguir baixar-los a mitjà termini.

PSPV-PSOE de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.