El Consell Agrari de Sueca facilitarà informació sobre el greening en els cítrics

El Consell Agrari de Sueca facilitarà informació sobre el greening en els cítrics

El Consell Agrari de Sueca facilitarà, a tota aquella persona interessada, unes fitxes informatives confeccionades pel president de l’ens, Dimas Vázquez, a fi d’ajudar a conéixer millor què és el Greening o Dragón amarillo dels cítrics, i d’esta manera poder detectar a temps este tipus de plaga en les plantacions, localitzant i posant en quarantena els arbres infectats. El HLB (Candidatus Liberibacter spp.) està considerada com a la malaltia més destructiva de quantes existixen per als cítrics pel fet que causa la mort de l’arbre de forma inevitable. La malaltia és transmesa per un insecte denominat psílido asiàtic dels cítrics.

“Es tracta de la més greu malaltia de la citricultura a nivell mundial. Ha devastat en pocs anys zones citrícoles senceres a l’Índia, Xina, EUA, Brasil, en 20 països d’Àsia i 11 d’África. A hores d’ara, ja s’han detectat casos a Galícia. Quan l’insecte està infectat i pica un arbre de cítrics, transmet el bacteri a la planta que patix un tapament dels seus gots floemàtics impedint la circulació de la sàvia, la qual cosa incia el procés de degradació fins que l’arbre mor”, ha explicat Vázquez.

Els primers símptomes es reflectixen en el color groguenc dels fulls que contrasta amb el verd de les zones sanes. Després d’estendre’s, comencen a caure els fulls fins que l’arbre se seca per complet. “La malaltia està sent combatuda majorment amb insecticides per a matar l’insecte, però arruixar la planta des de l’aire no sempre dóna bons resultats ja que els insectes s’amaguen davall del full. A més, es requerixen grans quantitats d’insecticides amb molta freqüència, la qual cosa augmenta el cost i pot crear problemes per a la salut dels treballadors. Per tant, a hores d’ara no hi ha una cura factible per a este tipus de plagues, només la prevenció i la ràpida intervenció; i per això, des del Consell Agrari s’ha actuat amb pressa i es vol facilitar informació sobre esta plaga”, ha assenyalat Vázquez.

La informació disponible en les oficines del Consell Agrari consta de: gràfics, descripció, indicis d’infecció i com actuar. “Voldria animar els agricultors de Sueca, Mareny de Barraquetes i el Perelló interessats a rebre esta informació, que es passen per les oficines del Consell Agrari de Sueca o la sol·liciten a través del correu electrònic en sueca_cas@gva.es”, conclou Vázquez.

Ajuntament de Sueca

Fotografia facilitada pel gabinet de premsa municipal


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.