Xúquer Viu fa pinya amb la Nova Muixeranga d’Algemesí en defensa del riu de la Ribera

Xúquer Viu fa pinya amb la Nova Muixeranga d’Algemesí en defensa del riu de la Ribera

Aquest matí, al voltant de 300 persones, un centenar d’elles de la Nova Muixeranga d’Algemesí, s’han donat cita al Pont de Ferro d’Alzira per reivindicar de manera conjunta el nostre patrimoni natural i el nostre patrimoni cultural.

Des del Pont de Ferro, una cercavila-manifestació ha baixat a la vora del riu fins situar-se en un punt en el que els membres de la Nova Muixeranga d’Algemesí i altres desenes de persones han fet pinya per alçar una magnífica torre de 5 altures a la vora del riu.

Posteriorment la Nova Muixeranga d’Algemesí ha format una línia de torres menudes amb xiquets, a la vora del riu, amb la bandera de Xúquer Viu, sostinguda en alt.

Els membres de la Nova Muixeranga d’Algemesí portaven de la mà d’un grup de xiquets una pancarta amb el lema de “Xúquer Viu”, mentre que els membres de la Coordinadora de Xúquer Viu sostenien una altra pancarta amb el lema de “El Xúquer no es ven”.

La imatge de la Nova Muixeranga en el marc del principal riu dels valencians, col·laborant amb Xúquer Viu, és una crida als riberencs i valencians per lluitar pel futur del nostre riu.

La sobreexplotació del Xúquer en les últimes dècades, el mal resultat del nou pla de conca aprovat el passat mes de juliol i les amenaces del canvi climàtic amb una reducció significativa dels cabals en els pròxims anys, urgeixen a la mobilització social per evitar una situació irreversible del Xúquer.

Des de l’any 2011, la Nova Muixeranga forma part del Patrimoni de la Humanitat. Però el riu Xúquer ja ho era molts anys més enrere. Hui la Nova Muixeranga ha posat les seues mans, junt amb les de Xúquer Viu, al servei del Xúquer, perquè som conscients que sense el riu no es poden concebre igual les nostres torres. En les teues mans està que el riu no es transforme en una pudenta claveguera a cel obert.

Xúquer Viu


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.