‘Entre Comarques’ apropa el visitant al castell de Corbera

‘Entre Comarques’ apropa el visitant al castell de Corbera

Tens pla per a este cap de setmana? La Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida et proposem un! Per segon any consecutiu el programa ‘Entre Comarques’ t’ofereix una llista de visites guiades perquè descobreixes el patrimoni històric, natural i cultural dels nostres municipis.

Dissabte et proposem un viatge en el temps, des dels vestigis de l’època romana al modernisme del segle XX, a través de la rica arquitectura de Corbera i l’inesgotable coneixement de l’historiador Miquel Gómez Sahuquillo.

Diumenge, et sorprendrem amb la potència artística de Benimodo, localitat d’origen del pintor Rafael Armengol i segona residència del poeta Vicent Andrés Estellés. A més,  et convidarem a l’espectacle de dansa ‘Endánzate 2015’. T’ho vas a perdre?

Cada visita guiada té un preu de 3 euros per persona i dona dret a una degustació gastronòmica al final del recorregut.

Dissabte 07 de març: Corbera (Ribera Baixa)
Inici: 10:30h del matí a la porta de l’Ajuntament de Corbera.

Visitarem l’Església dels Sants Vicents, que va ser construïda entre 1940 i 1953 substituint l’anterior, de 1596. Allí es venera a la Mare de Déu del Castell, imatge del romànic tardà. Es farà un recorregut pel barri històric i les seus cases d’estil modernista d’inici del segle XX. A més, es podrà visitar L’Ermita del Santíssim Crist, construïda en el segle XIX, de façana barroca i planta de creu grega.

A continuació ens dirigirem cap al castell, el monument més important de la localitat. El seu origen cal trobar-ho en l’època romana. No obstant això, la fortalesa, construïda probablement sobre fonamentacions anteriors, és un clar exemple de fortificació islàmica, encara que reformada en època cristiana. En els seus orígens posseïa un gran valor estratègic, a causa de la seua situació elevada sobre el conjunt del territori. Es diu d’ell que va ser refugi del rei musulmà quan va ser derrotat pel Cid Campeador prop de València.

La visita estarà guiada per l’historiador local Miquel Gómez Sahuquillo.
El recorregut finalitzarà amb la degustació d’unes tapes típiques en el Bar El Musical. Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

Diumenge 08 de març: Benimodo (Ribera Alta)
Inici: 10:30h, a la porta de l’Ajuntament de Benimodo.

RiberaTurisme


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.