Detinguts a Cullera i Sueca en una gran operació per estafar a la Seguretat Social

Detinguts a Cullera i Sueca en una gran operació per estafar a la Seguretat Social

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional han desarticulat un entramat empresarial fictici dedicat a defraudar a la Seguretat Social. En el marc d’aquesta operació han sigut detingudes 75 persones relacionades amb contractes de treball falsos i altes irregulars encaminats a obtenir, de manera fraudulenta, subsidis per desocupació i permisos de residència així com a realitzar estafes mitjançant compres a crèdit.

Les recerques practicades pels agents van posar de manifest l’existència d’un entramat de vuit empreses fictícies, suposadament dedicades a la construcció, que no tenien activitat real i en les quals no existia una relació laboral efectiva entre treballadors i empreses.

Els agents van determinar que els empresaris, en ocasions a través d’intermediaris, captaven principalment a ciutadans estrangers en precària situació econòmica. Els oferien contractes de treball que no emparaven una relació laboral real, així com l’alta en la Seguretat Social a canvi de diferents quantitats de diners.

Aquests mètodes eren utilitzats pels presumptes treballadors per a accedir a prestacions o subsidis per desocupació, sol·licitar la renovació dels seus permisos de residència, tenir accés al sistema de Seguretat Social o complir amb el període de carència necessari per a altres prestacions com a jubilació o maternitat.

Com a resultat de la recerca han sigut detingudes un total de 75 persones, a València-ciutat i en diferents localitats de la província: Alzira, Torrent, Sagunt, Ontinyent, Cullera, Aldaia, Carcaixent, Alcàsser, Sueca, la Pobla de Vallbona; i en la localitat alacantina de la Vila Joiosa amb diferent implicació en els delictes de falsedat documental, estafa, defraudació a la seguretat social i pertinença a organització criminal. Els investigadors estimen que la quantitat total defraudada ascendiria a 400.000 euros.

En el marc d’aquesta operació també s’ha produït la imputació d’altres 80 persones relacionades amb els fets il·lícits, per la qual cosa la suma total ascendeix a 155 persones implicades en aquests delictes.

Aquestes persones dones i homes entre els 24 i 55 anys d’edat són en la seua majoria d’origen armeni, havent-hi també letons, *estonios, búlgars, peruans i espanyols.

La recerca ha sigut realitzada per la Guàrdia Civil d’Aldaia, funcionaris de la Unitat Contra Xarxes d’Immigració i Falsedats Documentals (O.C.R.I.F.) de València, i Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de València.

Les recerques continuen obertes per al total esclariment d’aquests fets, per la qual cosa no es descarten noves detencions. Les diligències han sigut lliurades en el Jutjat d’Instrucció nº 2 de Torrent.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada