L’Ajuntament d’Almussafes reuneix als nous emprenedors de la localitat

L’Ajuntament d’Almussafes reuneix als nous emprenedors de la localitat

Els nous emprenedors d’Almussafes es van donar cita a las 20 hores de divendres passat dia 27, en la nova seu de l’ocupació a Almussafes, emplaçada en la segona planta del Centre de Salut, per a assistir a l’acte d’obertura oficial de les instal·lacions i rebre el reconeixement públic de les autoritats.

La línia d’ajudes a emprenedors, emmarcades en el Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació de l’any 2014, ha possibilitat que un total de 18 nous empresaris s’hagen beneficiat d’una aportació econòmica de 210 euros mensuals per sol·licitant fins a un màxim de 2.100 euros.

Les noves pimes generades en la localitat comprenen sectors empresarials tan variats com la perruqueria, les activitats sanitàries, els servicis esportius, l’hostaleria, les instal·lacions elèctriques, els servicis d’enginyeria, el comerç al detall, els servicis fiscals, la reparació de maquinaria, la informàtica i el comerç de joguets.

Durant a l’acte d’inauguració, que va comptar amb la presència de nombrosos socis d’AECAL (Associació d’Empresaris i Comerciants d’Almussafes), d’ADA (Associació de Desocupats Actius), i del gerent d’APPI (Associació de Propietaris del parc Industrial Rei Joan Carles I) Vico Valero, i la coordinadora, Romina Moya, entre altres molts assistents, entre els que es trobava la Reina de les Festes, Aida Bosque, i la Jutge de Pau, Elena Aranda, els gerents de les noves pimes locals van manifestar la seua satisfacció per haver rebut estes ajudes municipals, dirigides a subvencionar els gastos corrents dels establiments comercials.

De fet, tal com es regula en les bases del programa, la subvenció concedida es podia destinar a finançar els gastos de la Seguretat Social, o gastos corrents variats com el lloguer del local comercial, el consum de llum, aigua o telèfon i inclús l’assessoria, per la quantitat equivalent a un percentatge de la quota mínima d’autònoms d’aquelles persones emprenedores del municipi d’Almussafes donades d’alta en el Règim Especial de Treballadors autònoms (REPTA) o Règim General,  en el cas d’economia social.

El pla de suport als emprenedors de la localitat també incloïa la informació i assessorament en matèria de formació i orientació necessàries per a l’inici de l’activitat empresarial per part de l’Agència de Desenrotllament Local del consistori municipal.

Entre els requisits que havien de complir els destinataris de la subvenció destacava la necessitat estar empadronats en la localitat un mínim d’un any i el seu manteniment en el règim especial de treballadors autònoms durant un mínim de 6 mesos.

La màxima autoritat municipal ha incidit en el fet que este programa de foment de l’autoocupació, en el que l’ajuntament hi ha invertit 37.800 euros durant el passat any 2014, pretén dinamitzar la xicoteta i mitjana empresa i el comerç tradicional, donant-li un suport públic precisament en un període com l’actual en el que ens trobem immersos davant d’un bucle econòmic en què les dificultats per a integrar-se en el mercat de treball són majors.

El nou pla de foment de l’ocupació de l’any 2015, que ja es troba en procés d’aprovació, també incorpora estes subvencions a emprenedors.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada