El VII Congrés Europeu sobre el control de mosquits passà per Sueca per a una demostració

El VII Congrés Europeu sobre el control de mosquits passà per Sueca per a una demostració

Els congressistes assistents al VII Congrés Europeu sobre el control de mosquits, entre els qui figuren els màxims responsables de les organitzacions d’aquests insectes a Àfrica, Amèrica i Europa, van contemplar en la Partida del Malvinar de l’Albufera, a Sueca, fumigació aèria simulada en zona protegida i van veure “in situ” la utilitat del dron per a combatre les plagues de mosquits en aiguamolls.

congres-mosquitsEl regidor d’Agricultura del consistori suecà, Dimas Vázquez; el director del Parc Natural de l’Albufera, José Segarra i la regidora de Sanitat de l’Ajuntament de València van assistir a l’acte acompanyats del president de l’associació nacional de mosquits, EMCA, a Espanya, Rubén Bueno i del gerent de Lokímica, Noé García.

Ells van qualificar de molt positiu l’ús d’aquests mitjans per a combatre les plagues i més en espais protegits i aiguamolls. L’helicòpter sire per a grans extensions de terreny mentre el dron per a zones concretes.

L’helicòpter s’utilitza en casos específics i el dron prestarà servei en la província de València per a potenciar i facilitar el treball de prevenció i eradicació de possibles focus i plagues d’aquests insectes a més d’utilitzar-se per a controlar espècies arbòries, com les palmeres per a verificar si estan afectats o no pel morrut roig. Els models que executen aquestes tasques són d’una grandària i prestacions molt menors al que entrarà en servei per a combatre als mosquits.

Amb la incorporació dels drones, els tècnics detecten els possibles focus ocults a simple vista o en zones no visibles on es poden donar les condicions necessàries per a la reproducció de diferents espècies de mosquits.

Poder detectar, controlar i actuar amb antelació en aquestes zones és fonamental per a evitar futures plagues que suposen qualsevol problema d’insalubritat en l’entorn més proper.

El dron que treballarà en la zona del Saler, i en aquelles on els consistoris de la província de València ho sol·liciten, pot sobrevolar uns 300 metres des del punt de control del pilot en terra. Té uns 20 minutos d’autonomia i li permet controlar de forma aèria àmplies extensions que a peu constarien molt més temps, o senzillament no són accessibles per a una persona.

El gerent de Lokímica, Noé García, ha explicat que ara el següent pas és utilitzar el dron per a fumigar. El pràctic és un dron amb un desplaçament de 30 minuts amb 50 quilos de pes. Crec que per a juny o abans d’agost és quasi segur que estiga operatiu”, ha anunciat.

L’ocupació del dron estalvia temps, millora la detecció de possibles focus, permet economitzar els productes químics en delimitar l’àrea d’actuació, i possibilita tenir la informació actualitzada de l’estat del terreny on ha d’actuar-se (si és zona humida, seca, amb vegetació o no…) i adoptar el millor tractament.

El dron incorpora una càmera que permet gravar imatges, adaptar càmeres tèrmiques i obtenir dades que reflectisquen l’índex de fotosíntesi en el terreny que cobrisca. El nombre de drones que complisquen aquest servei anirà incrementant-se en funció de les necessitats que es presenten, i aniran implantant-se en les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.