Mayor promet per a Cullera un Pla d’Emergència Social per a contractes

Mayor promet per a Cullera un Pla d’Emergència Social per a contractes

Jordi Mayor impulsarà un Pla d’Emergència Social per a contractar a veïns en risc de pobresa si aconseguix l’alcaldia després de les eleccions municipals del 24 de maig. És un dels anuncis que el candidat socialista va fer durant el transcurs de la segona assemblea oberta amb ciutadans, convocada per a recollir propostes per al projecte de ciutat sobre ‘economia i transparència en la gestió de l’ajuntament.

En la reunió, Mayor va exposar algunes de les propostes en matèria econòmica del seu programa de govern i va rebre preguntes, suggeriments i idees per part dels més de 150 veïns assistents. El candidat va explicar que la principal prioritat del nou executiu municipal serà lluitar contra la desocupació i tot i que va recordar que no és una competència municipal i que la situació financera de l’ajuntament és extremadament delicada per l’elevat endeutament que deixa el PP, “no és concebible que no existisca en estos moments ni una sola iniciativa municipal per a lluitar contra el principal problema de la ciutat que és l’atur”.

El pla d’emergència social, complementari a la borsa d’ocupació ja anunciada recentment per Mayor, anirà dirigit als col·lectius més vulnerables en risc d’exclusió social —aturats de llarga durada, famílies sense recursos, etc.— i permetrà, a través dels Serveis Socials, contractar-los durant un període de temps. Les persones beneficiàries es dedicaran al manteniment i la millora de la imatge urbana del municipi, “que ara mateix està molt deixada”, va denunciar Jordi Mayor.

D’altra banda, es va anunciar l’impuls d’un pla de modernització de l’Administració, que permetrà al consistori estalviar centenars de milers d’euros a l’any a l’estil dels quals en els últims anys han posat en funcionament altres municipis, un aspecte en el qual Cullera no ha fet passos de rellevància i que actualment suposa despeses innecessàries per a l’ajuntament i amb l’estalvi del qual es podrien destinar a altres partides pressupostàries.

El control de la despesa corrent haurà de ser inflexible, segons Mayor, qui va explicar que el seu govern el mantindrà a ratlla i evitarà que puge a través de diverses mesures com per exemple la creació d’una central de compres. “L’objectiu és alliberar el màxim de recursos econòmics possibles per a destinar-los a ocupació i polítiques socials, fonamentalment”, va expressar.

A més, Mayor va recordar el seu compromís de dur a terme una auditoria del deute, una altra de l’Organització del Personal i la creació d’una taula d’anàlisi i desenvolupament de llocs de treball (ADTP)

Pel que fa a les propostes en matèria de transparència i participació ciutadana, Jordi Mayor va fer incís en la necessitat de donar llum i taquígrafs a les contractacions municipals. Segons va denunciar, en estos moments eixos processos són opacs i l’ajuntament sempre acaba convidant a les mateixes empreses.

PSPV-PSOE de Cullera


 

  1. avatar

    No me digues! Lo que el PSOE i Compromís no han fet en 8 anys en Sueca d’Ajuntament sanejat ( segons diuen ), ho faran ara a Cullera, endeutats fins a les celles!
    No em feu riure per favor.

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada