Parc natural si, o parc natural no?

Parc natural si, o parc natural no?

Com alcalde del Mareny de Barraquetes, estic molt decebut pel document que ha eixit des de la Conselleria de Territori i Habitatge per a regir el Parc Natural de l’Albufera, podríem dir-li el nou PRUG, ja que deixa El Mareny de Barraquetes i El Perelló sense possibilitat de poder créixer com a poble.

Com tots sabeu, El Mareny de Barraquetes i El Perelló són dues Entitats Locals Autònomes del municipi de Sueca, el qual amb més d’un 70% del seu territori que està inclòs dins del Parc Natural de l’Albufera, està igual d’afectat per aquest document.

Tenim davant de nosaltres un nou PRUG que clarament està vulnerant alguns articles de la llei que us vaig a citar, per exemple: art.45.1 a) de la llei 42/2007, de 13 de desembre del Patrimoni Natural i la biodiversitat, que diu respecte a les zones especials de conservació i a les zones d’especial protecció per a les aus, zona CEPA, que «estos planes deberán de tener en especial consideración las necesidades de estos municipios incluidos en su totalidad o en gran porcentaje de su territorio en estos lugares».

Doncs be, el nou PRUG no contempla ni els plans dels municipis ni de les Entitats Locals Autònomes, ni té en consideració les necesitats d’aquestos.

A més, tampoc complix l’article 41.1 de la llei 42/2007, de 2013 que establix que la gestió de la zona CEPA tindrà en compte les exigències econòmiques, socials i culturals, així com les particularitats regionals i locals. I tampoc complix l’article 46.3 de la dita norma. Per tant, hem de dir que la legislació ambiental està dient que cal atendre les necessitats dels municipis, i podem dir que han sigut obviades total i absolutament.

Des de El Mareny de Barraquetes, reclamem que es tinguen en consideració les al·legacions que hem presentat, ja que aquest document provoca la nostra asfíxia econòmica i avorta el nostre dret i la legítima aspiració a desenvolupar-nos de forma sostenible i millorar les condicions de vida dels nostres ciutadans, tant de El Mareny de Barraquetes com de El Perelló.

Així, com alcalde de El Mareny de Barraquetes, des de l’Ajuntament hem presentat al·legacions al Parc, però no ens hem parat ací. Com a responsable de Medi Ambient de l’executiva comarcal del PSPV, i com a responsable de Medi Ambient de l’executiva local del PSPV de Sueca, hem agafat les al·legacions i les hem posat en mans del nostre partit, el PSPV-PSOE, el qual ha fet seues les al·legacions de Sueca i El Mareny de Barraquetes. I ha fet seua la veu d’aquests dos pobles, defensant els interessos reals dels seus habitants, que han vist vulnerats per complet tots els seus drets reconeguts.

En aquest cas, l’única espècie que cal conservar són els habitants del Parc Natural de l’Albufera, ja que un poble sense creixement està condemnat a l’oblit més absolut i a la mort.

Com sempre, des del PSPV defensem els interessos de tots els ciutadans, i açò és una mostra més de la defensa que fa el nostre partit de tota la ciutadania, donant un punt d’esperança a tots els habitants del Parc. Si el 25 de maig s’aconseguix governar en la Generalitat, les nostres demandes com a poble seran considerades, i així podrem crear un Parc a la mesura de tots els habitants. Un Parc del qual puguem estar orgullosos i del que puguem traure benefici econòmic, ja que fins ara sols ha fet que costar diners de la butxaca, i si açò no fora així, la pregunta seria: Volem Parc Natural, o no volem Parc Natural?

Jordi Sanjaime
Alcalde del Mareny de Barraquetes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.