Crònica del CA Corriols de Sueca: Asfalt? No, gràcies!

Crònica del CA Corriols de Sueca: Asfalt? No, gràcies!

Entre totes les modalitats en les quals pot participar un atleta popular en alguna competició, destaquen sempre aquelles on la cursa transcorre per dins de d’una determinada localitat del nostre territori. Aquestes carreres tenen una extensió relativament curta (pot arribar fins a 10 quilòmetres) i solen celebrar-se dins del marc de les festes populars.

A més, generalment es disputen sobre una superfície d’asfalt, que fa que aquestes carreres arrepleguen una gran quantitat d’atletes amb diferents objectius. Fins ací tot normal, però a dia d’avui, l’atletisme i les carreres populars estan antravessant una gran febra, assolint uns objectius pràcticament impensables fa escassos anys. Si això, li sumem que el camp de la competició s’ha obert en noves modalitats com el cross o el trail, les possibilitats per fer esport els caps de setmana es multiplica notòriament.

corriols-laura-andrea-campiones-autonomTant és així, que aquest cap de setmana cap dels nostres integrants del club ha disputat una cursa per asfalt. Totes aquelles competicions on han participat els corriols es disputaven sobre una superfície muntanyenca o més bé fangosa. A saber. Laura Pérez Rocher i Andrea Pérez Iborra es desplaçaven fins a Ontinyent per a disputar la 27a edició del “Cross d’Ontinyent”, prova que tenia l’al·licient de ser també la seu del Campionat Autonòmic de Clubs.

En aquest sentit podem estar d’enhorabona perquè les nostres atletes aconseguiren la primera posició en la classificació per clubs en la categoria de promeses. Una posició que els otorga el dret de participar en el pròxim campionat d’Espanya que es disputarà el pròxim 1 de març a Càceres. Moltes felicitats a les dos! A Laura la felicitem per partida doble, perque encapçala la classificació del circuit de cross de la Federació, de la qual eixiran les places per al Campionat d’Espanya de Camp a través per seleccions autonòmiques a celebrar a Alcobendas el 15 de març.

Seguint amb les competicions federades, la xiqueta Lorea Espasa participava ahir diumenge en el Campionat Provincial Aleví en la distància de 60 metres. La competició, que es disputava al velòdrom Lluís Puig, servia per a que Lorea progressara en els seus resultats i aconseguira una meritòria 5a posisicó en la Final 9. Per al club, és un orgull que els nostres menuts vagen enrolant-se en aquest tipus de competicions i portant el nom de Corriols arreu del país.

corriols-pepe-alex-voroJa per últim, en la modalitat de trail, Pepe Casaudomecq i Àlex Serrano  es desplaçaven fins a Genovés per a participar en el 2n II Trail Marxa Senderista a l’Aventaor de Genoves. La prova, que constava de 17 quilòmetres per un traçat molt exigent, va estar marcada per un vent i fred intens que acompanyà els marxadors durant tot el seu recorregut. A la fi, després de tots els hàndicaps, Pepe creuava la meta amb un temps de 3h 32 minuts.

Amb els mateixos incovenients metereològics, Berni Ferrer es desplaçava fins a La Vilavella per a disputar la 19a Marxa per la Muntanya “Sant Sebastià” La Vilavella. Sobre un traçat preciós que envolta la Serra d’Espadà, vora 800 atletes s’atreviren a desafiar el vent i afrontaren la difícil misió de recórrer els 19 quilòmetres pels quals transcorria la prova.

Ja per a la setmana que ve, tindrem el plaer de contar-los un dels plats forts de la temporada i que està marcat amb roig al calendari trail de la temporada: el trail de La Granadella, a Xàbia. Una cursa que s’ha fet molt popular, tot i haver-se disputat únicament 3 edicions. I és que aquesta carrera es disputa per un dels paratges més bonics de la nostra comunitat. Però açó, com sempre, serà la setmana que ve.

Salut, quilòmetres i a volar!

Carlos Miragall Colomar
CA Corriols de Sueca


 

Etiquetes

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.