La Unió reclama un etiquetatge correcte amb l’origen de la mel per a evitar fraus

La Unió reclama un etiquetatge correcte amb l’origen de la mel per a evitar fraus

La Unió de Llauradors sol·licita al Ministeri d’Agricultura que pressione a les autoritats comunitàries per a modificar la normativa de qualitat de la mel a fi d’evitar els abusos que actualment es produeixen amb les mels que es consumeixen en l’àmbit de la Unió Europea.

És imprescindible que l’etiqueta especifique clarament el país o països d’origen de les mels, així com els percentatges de cadascun d’ells, perquè els consumidors puguen triar lliurement, i sense enganys, la mel que volen consumir.

Així, segons el parer de La Unió, l’etiqueta hauria de reflectir en el cas de mescla de mels de diversos països la procedència explícita del seu origen i la prohibició de la normativa europea actual. L’actual Directiva 2001/110/CE de la Mel permet als operadors indicar l’origen de la mel quan procedeix de més d’un Estat com a mescla de mels UE / noUE / UE-noUE i no aporta per tant als consumidors informació clara a l’hora de triar el seu producte i a més suposa una competència deslleial per a la mel europea, espanyola i valenciana. Cal assenyalar que un percentatge alt de la mel que es comercialitza a Espanya i a Europa té un etiquetat UE-noUE.

Espanya és el principal productor de mel de la Unió Europea i una gran part d’ella té com a destinació altres mercats, dins i fora de la UE, on hi ha una gran competència amb tercers països que no tenen l’obligació de complir les normes de qualitat europees de producció i a més tenen uns costos molt més baixos que els nostres.

La Unió de Llauradors


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.