L’Ajuntament de Sueca presenta la seua nova web municipal

L’Ajuntament de Sueca presenta la seua nova web municipal

Este matí ha tingut lloc, en el saló de plens del consistori, la presentació de la nova web municipal i de l’aplicació per a telèfons mòbils connectada a la pàgina web de l’Ajuntament. “Com a responsable de la Regidoria de Noves Tecnologies, em vaig proposar dur a terme una remodelació de la web municipal a fi de millorar el seu aspecte i operativitat i, al mateix temps, fer d’esta opció virtual una ferramenta útil, intuïtiva i atractiva, perquè tots els ciutadans puguen fer ús d’ella, així com representativa d’una ciutat com la nostra”, ha explicat en la seua intervenció el regidor de Noves Tecnologies, Dimas Vázquez. “Espere que els ciutadans facen un gran ús d’esta ferramenta, millorada i actualitzada, que oferix l’Ajuntament i que servirà, al mateix temps, per a mostrar el grau de transparència que ha mostrat sempre este equip de govern”, ha afirmat l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.

El nou portal de www.sueca.es, integrat dins del projecte “Portals Municipals” de la Diputació, sorgix d’un projecte de col·laboració iniciat per l’empresa Digital Value i l’empresa local EIKON Disseny i Comunicació, i ha sigut coordinat pel departament de Noves Tecnologies i pel regidor responsable. En la nova web, es podrà disposar de qualsevol tipus d’informació relacionada amb la nostra ciutat, tant a nivell gràfic com  documental. Així mateix, s’oferix la possibilitat d’utilitzar la ferramenta de l’Oficina Electrònica, que permet als ciutadans realitzar gestions des del seu ordinador, sense haver de fer cues en l’Ajuntament.

A l’hora d’estructurar el nou portal, l’objectiu era que la informació més utilitzada pel ciutadà estiguera al seu abast de manera fàcil. Per a això, el portal es dividix en tres parts principals clarament diferenciades: Ajuntament (què és i què ens oferix?), Ciutat (informació de la nostra ciutat, guia de carrers, directori comercial, directori d’associacions, etc.) i Tràmits i Serveis (Quins tràmits es poden fer en l’Ajuntament?, quins serveis ens oferix?. Ací també es pot utilitzar l’Oficina Virtual, la carpeta ciutadana, a través de la qual el ciutadà pot realitzar els seus tràmits des de casa: enviament de sol·licituds, dades del padró municipal o consulta de tributs, entre d’altres). Altres zones destacades en la web són les referents a Ocupació i Formació, els accessos als vídeos dels plens municipals i a tots els butlletins municipals publicats, i els enllaços a altres webs municipals, per exemple la de la Biblioteca Pública.

“La nostra intenció és que la nova web siga un portal més pròxim a la ciutadania, i a totes les seues associacions, les quals podran incloure’s en la pàgina municipal, prèvia petició. A més, es va a incloure un portal dedicat a la transparència, tan escassa hui en dia en alguns estaments públics per a tindre un Ajuntament el més obert possible a qualsevol consulta que desitgen realitzar els ciutadans”, ha afirmat Vázquez, qui també ha explicat que, ara com ara, amb el creixent ús dels smartphones, des de la seua Regidoria no podien deixar de costat els serveis d’una aplicació per a telèfons mòbils que connecte directament amb tota la informació municipal de la ciutat, amb tota la informació de la web. “Després d’estar treballant ja en este tema, la Diputació de València ens va oferir esta APP a tots els Ajuntaments, de manera gratuïta. Per tant, vam decidir adherir-nos a eixa oferta i així estalviar diners amb la seua implantació”.

Esta aplicació per a telefonia està ja disponible per als dispositius mòbils d’Android i d’iOS (APP amb el nom Ajuntaments de València), i permetrà als dispositius mòbils disposar d’informació actualitzada de l’Ajuntament de Sueca: Notícies, Avisos, Agenda, Farmàcies de Guàrdia, Telèfons d’interés, etc. “En definitiva, l’objectiu d’este projecte és oferir al ciutadà de Sueca, i de fora de la nostra ciutat, informació actualitzada de l’Ajuntament i del municipi en tots els seus aspectes, mitjançant una ferramenta web i una APP més versàtil, moderna i adaptada als temps actuals”, conclou Vázquez, qui ha tingut paraules d’agraïment per a les empreses Digital Value i Eikon Disseny i Comunicació, i per a la Diputació, per la possibilitat de disposar d’una APP de manera gratuïta.

A la presentació de la nova web municipal, han assistit, a més de l’alcalde i el regidor de Noves Tecnologies, els regidors Raquel Tamarit, Pilar Moncho, Manoli Egea, Mª José Sarrió, Salvador Giménez i Enrique Vidal.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.