Albalat combina tradició i modernitat a València en el ‘Els pobles a la Bene’

Albalat combina tradició i modernitat a València en el ‘Els pobles a la Bene’

Albalat de la Ribera protagonitza aquest cap de setmana l’espai d’oci familiar “Els pobles a la Bene”, habilitat pel Centre Cultural La Beneficència, i ha apostat per combinar tradició i modernitat en la seua oferta patrimonial i cultural.

Tal com va avançar la diputada María Jesús Puchalt, amb “Els pobles a la Bene”, una iniciativa inaugurada enguany, “volem donar a conèixer els aspectes patrimonials i paisatgístics de la província al públic familiar que visita La Beneficència i connectar-los amb una de les propostes més sol·licitades pel públic infantil, el taller de manualitats amb figures de cartó encunyades al·lusives a monuments valencians”.

Dissabtes i diumenges al matí

Al costat del taller de manualitats s’instal·la una caseta perquè cada municipi informe sobre recursos culturals, patrimonials i paisatgístics. La difusió es reforça amb el propi taller ja que els xiquets realitzaran les seues manualitats amb figures al·lusives al poble que visite La Beneficència.

Les sessions didàctiques s’impartiran el dissabte, de 12:00 a 14:00, i el diumenge, de 10:00 a 14:00. Els xiquets poden pintar, i després portar-se com a record, figures de cartó representatives d’edificis emblemàtics i elements culturals representatius de la província de València així com peces conservades en els museus de Prehistòria de València i del Museu Valencià d’Etnologia.

Els participants en els tallers descobriran com és l’Ermita de Sant Roc i Sant Sebastià i la font de la Plaça de la Cort, dissenyada per Manuel Boix.

“Els pobles a la Bene” se sumisca a les tradicionals sessions de teatre i tallers, ampliades des de 2014 amb cinema, cafè teatre, música en directe, i visites guiades.

Així, La Beneficència ofereix demà, a les 19:00, el concert “Haendel” a càrrec de Ensemble Galanterie que oferirà una integral de les sonates per a flauta de bec i baix continu del compositor nascut en Trobe. Les entrades –gratuïtes- es repartiran presencialment mitja hora abans de l’inici del concert.

El diumenge, a les 11:30, el centre cultural de la Diputació posarà en escena “Les aventures del Regne de Camembert”, a càrrec de la companyia Dinamo Producció Teatral.

L’obra, representada en valencià, narra una divertida història sobre la importància de ser fidel a un mateix i perseguir els somnis. Les entrades es repartiran presencialment mitja hora abans de l’inici. Per cada xiquet només podrà accedir un adult.

Diputació de València


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.