Mayor impulsarà a Cullera una ordenança de transparència i participació ciutadana

Mayor impulsarà a Cullera una ordenança de transparència i participació ciutadana

Jordi Mayor impulsarà una ordenança de transparència, bon govern i participació ciutadana si accedix al govern municipal de Cullera a partir del pròxim mes de maig. El candidat a l’alcaldia dels Socialistes de Cullera ha fixat hui com un dels eixos centrals del seu govern la transparència i l’impuls d’una vertadera democràcia participativa, en la qual es tinga sempre en compte al veí per tal que este puga decidir sobre aquells assumptes de gran transcendència per a la localitat més enllà de les eleccions.

Cullera no té en estos moments una ordenança d’estes característiques ni ha sigut voluntat de l’actual govern del Partit Popular fomentar la transparència, més aviat al contrari. Mayor es compromet a posar fi a esta situació i prendre diverses mesures encaminades a un canvi a la localitat que millore l’accés a la informació municipal per part dels veïns.

El líder socialista vol que se sàpia on va a parar des del primer fins a l’últim cèntim de l’erari públic i evitar d’esta manera episodis vergonyosos com l’ocultació del deute total de l’ajuntament que va efectuar en el seu moment el govern d’Ernesto Sanjuán perquè els veïns no foren conscients de la ruïna econòmica a la qual el PP ha portat al municipi.

En eixe sentit, s’habilitarà un portal de transparència i Open Government (Govern obert) perquè la informació siga accessible a través d’internet “sense traves ni enganys”, ha manifestat.

L’actual Llei de Bases del Règim Local, establix que “les entitats locals i, especialment, els municipis, hauran d’impulsar la utilització interactiva de les tecnologies de la informació i la comunicació per a facilitar la participació i la comunicació amb els veïns, per a la presentació de documents i per a la realització de tràmits administratius, d’enquestes i, si escau, de consultes ciutadanes”.

Pel que fa a açò últim, Mayor impulsarà mesures de vertader canvi com els pressupostos participatius perquè els veïns puguen decidir mitjançant consultes ciutadanes a què destinar les inversions municipals, experiències que ja desenrotllen altres municipis governats pels socialistes, com Ontinyent, amb gran èxit i acceptació ciutadana.

A més, el candidat socialista impulsarà un codi ètic per als membres de la corporació a fi que els integrants del consistori observen unes normes de comportament ètic en l’exercici dels seus càrrecs públics, mesura que redundarà en una millora de la qualitat democràtica i de l’exemplaritat dels dirigents municipals. “Som els primers que hem de donar exemple i no solament ho plasmarem en un paper, sinó que farem que es complisca de forma estricta”, ha destacat.

En estos moments, Mayor ja ha signat un codi ètic dins del Partit Socialista, que és l’únic que manté un conveni amb l’ONG Transparència Internacional per la transparència i contra la corrupció.

PSPV de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.