La Unió denuncia que la caiguda del preu del petroli no afecta el dels fertilitzants

La Unió denuncia que la caiguda del preu del petroli no afecta el dels fertilitzants

La Unió de Llauradors denuncia que els agricultors de la Comunitat Valenciana no veuen reflectit un descens de preu en els fertilitzants que adquireixen a pesar que el preu del barril del petroli ha baixat aproximadament a la meitat en els últims mesos.

En la major part dels casos els fertilitzants més emprats en el camp valencià mantenen o pugen el seu preu, segons totes les fonts consultades, malgrat la important caiguda del preu de barril de cru. Segons ha pogut comprovar La Unió en el cas del bioamonic ha pujat fins i tot 0,02 euros/kg.

Els llauradors mostren el seu malestar per aquesta nul·la incidència de la baixada de la cotització del petroli brent, de 110 dòlars/barril ha baixat a 48 (cotització d’ahir) en els últims sis mesos, i també la del gas, en els preus als quals ells paguen els fertilitzants necessaris per a la seua activitat diària en les explotacions.

La Unió considera totalment il·lògica i incomprensible aquesta situació i reclama que es controle per a evitar que s’incrementen els costos de producció dels llauradors. En aquest sentit fins i tot el mateix comissari d’Agricultura, l’irlandès Phil Hogan, s’ha sumat a les crítiques i ha dit en el seu país que “és obvi que entre les empreses que subministren inputs hi ha abastidores amb molt poder i estan usant-ho per a fixar preus i obtenir marges anormals en una conjuntura d’abaratiment de l’energia”. La Unió demana més fets i menys paraules per a resoldre aquesta circumstància.

La Unió de Llauradors


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada