Crònica del CA Corriols de Sueca: a 25 de desembre, run, run, run…

Crònica del CA Corriols de Sueca: a 25 de desembre, run, run, run…

Quan s’acosta el Nadal, l’esport i la diversió es combinen en forma de cursa nadalenca per tal de mostrar a tot el món que si u s’ho proposa pot aconseguir allò que desitge. I és que en aquesta època són populars les curses nadalenques o més conegudes com “San Silvestre”. Carreres on la gent acostuma a córrer disfressat en un ambient molt familiar i divertit i, on aquelles persones que no solen fer tant d’esport, s’inicien com a repte personal o com a compromís de cara a un any millor.

I així, es van reunir el passat dissabte a la nostra localitat vora 500 participants, entre pares, mares i xiquets, disposats a realitzar una volta simbòlica de 3,5km pel centre de Sueca. La cursa nadalenca, organitzada per la Penya Poc a Poc, enguany complia la 7a edició i va ser una festa durant tot el dia. Diferents associacions demostraren el seu suport cap a aquesta iniciativa que pretenia ajudar als més necessitats mitjançant una inscripció que destinava tots els beneficis a l’Economat de Càrites Sueca. En l’aspecte esportiu, els nostres corriolers es van disfressar de granotes. D’aquesta manera, vora un centenar d’estos amfibis van recórrer la cursa en un ambient molt agradable, amb famílies senceres disposades a passar una estona d’allò més divertida. La prova la va guanyar un dels nostres, Alejandro Juan Torres, que s’imposava amb relativa facilitat a la resta dels participants. En categoria femenina, una altra corriolera, Andrea Pérez, aconseguia el 3r lloc. L’organització, com és habitual, premiava a les millors disfresses individuals i col·lectives. En aquest cas, el nostre club va aconseguir endur-se un reconeixement per la gran quantitat de granotes presents. Croac, croac!

El mateix dissabte, es disputava a Ribarroja del Túria una cursa amb les mateixes característiques, amb la presència de Bernardo Ferrer.

Ja en diumenge, l’oferta es repartia entre 4 poblacions, amb 4 modalitats totalment diferents. La gran majoria es desplaçava fins a Paiporta, per a disputar la 22a Mitja Marató de Paiporta-Picanya. Enguany, la carrera eixia des de Picanya i va arreplegar a vora 1500 atletes, consolidant-se com una prova amb gran participació. D’entre tots, cal destacar els grans registres de Juan Antonio Ferrando i Damián Salvador que continuen aprofitant la resaca de la marató per aconseguir les seues respectives marques personals. Enhorabona cracks!

Per altra banda, els nostres aficionats al cross es desplaçaven fins a Benicarló per a disputar la 2a prova puntuable del Circuit de Camp a Través de la Comunitat Valenciana. Amb la presència dels habituals de cada cap de setmana, destaquem aquesta vegada a Laura Pérez que es va imposar en la categoria de promeses, tot i que defensava els colors del CA Silla.

A Foios, es celebrava la 1a edició del 10k a benefici de la fibrosi quística. Una edició que va ser un èxit de participació i organització, recolçada per grans atletes de renom de l’atletisme popular, i amb la presència de vora 2000 atletes del voltant de València. Un únic corriol, Carlos Miragall, es desplaçà per col·laborar amb l’associació i seguir amb la preparació de millorar la marca del 10k. El resultat va ser excel·lent ja que va aconseguir millor marca personal en aquesta distància, aspecte important per a seguir millorant i entrenant amb la mateixa il·lusió.

Ja per últim, ens fem ressó de la San Silvestre muntanyenca que es disputava a Sot de Ferrer i que comptava amb la presència d’Ana i Berni que aconseguien recórrer amb èxit la distància de 14km per la muntanya. Enguany es celebrava la 4a edició, amb vora més de 1000 participants i amb canvi de recorregut inclòs. Tot i això, els corredors no van poder evitar passar per la tradicional pujada al calvari.

I corrent corrent, arribem al Nadal. Una època on el món intenta ser un poc més solidari i on abunden les curses nadalenques populars. Des de Corriols, animem a tot el poble a posar-se les esportives, a intentar fer un poc més d’esport i passar-s’ho el millor possible amb la millor companyia. Aprofitem, per desitjar-vos unes bones festes i emplaçar-vos fins les carreres de l’any que ve.

A volar!

Carlos Miragall Colomar
CA Corriols Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.