Demanen transparència i gratuïtat en les ofertes de treball i borses municipals de Sueca

Demanen transparència i gratuïtat en les ofertes de treball i borses municipals de Sueca

La necessitat d’acabar amb la falta de transparència en els processos de selecció de personal per a contractacions temporals i borses de treball de l’Ajuntament de Sueca, va ser una de les conclusions a les quals van arribar els aturats reunits anit en assemblea. A més, van considerar que les convocatòries d’accés a les borses d’ocupació han de ser totalment gratuïtes i fàcils. Des de 2008, any de l’inici de la crisi, l’ajuntament de Sueca ha cobrat als aturats entre 15 i 5 euros per drets d’examen. «Cada any entren a treballar pràcticament els mateixos», va afirmar un dels reunits.

En l’acte, al que van assistir mig centenar d’aturats, van intervenir Josep Blay, candidat per Esquerra Unida (EUPV) a l’Alcaldia de la capital de la Ribera Baixa en els pròxims comicis municipals; el funcionari Miguel Segarra, qui va explicar la nova ajuda de 426 euros pactada pel Govern, patronal i sindicats, i la va qualificar de «subvenció»; i Óscar Navarro (EUPV), alcalde de Polinyà de Xúquer que va exposar que malgrat governar amb majoria absoluta, els plans d’ocupació que ha portat endavant s’han negociat i aprovat per unanimitat amb la resta de forces polítiques que formen el consistori.

En la reunió es va criticar la privatització de la borsa de treball de la residència municipal d’ancians Sant Josep. Avui es contracta als treballadors i treballadores necessaris a través d’una empresa privada, segons va denunciar una auxiliar d’infermeria que integrava la borsa. La borsa va deixar de renovar-se o convocar-se malgrat estar el govern local en mans de forces polítiques progressistes que es manifesten en contra de la privatització dels serveis públics, va manifestar la infermera.

Blay va assegurar que EUPV exigirà un mínim del 5% (poc més d’un milió d’euros) del pressupost municipal de Sueca a ocupació d’aturats. «Aquesta quantitat hauria de gestionar-se a través d’una taula per a l’ocupació transparent i participativa», va matisar. En aquest sentit, va asseverar que la seua formació política presentarà al·legacions, si definitivament el govern local de Sueca redacta el pressupost de 2015 (l’únic elaborat en aquesta legislatura va ser en 2012, si és que el fan) sense que contemple un pla satisfactori d’ocupació per als aturats.

Esquerra Unida (EUPV) de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.