Carrasquer de Sueca aprova la transformació en comunitat d’aprenentatge

Carrasquer de Sueca aprova la transformació en comunitat d’aprenentatge

Tal i com estava previst, el passat dijous dia 11 de desembre va tindre lloc al Centre Bernat i Baldoví l’assemblea en la que els pares i mares dels alumnes del Col.legi  Carrasquer podien  manifestar la seua conformitat amb els canvis que en el Projecte Educatiu del Centre va a suposar la seua transformació en una Comunitat d’Aprenentatge.

A l’Assemblea que va ser convocada baix el el lema “Vine a fer escola, vine a Carrasquer” va assistir una majoria significativa de les mares i els  pares dels alumnes,  així com nombroses persones convidades com ara professores, mares i pares d’alumnes d’altres centres educatius de Sueca i de la zona, psicòlegs municipals d’altres comarques, i en general persones vinculades al món educatiu

En l’acte que va ser presentat per Carles Vendrell psicòleg municipal de Sueca, van intervindre Raquel Tamarit, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sueca, Josep Matoses director del Col.legi Carrasquer, Isabel Serrano, presidenta de l’Apama del Col.legi, Esther Roca, coordinadora de formació en Comunitats d’Aprenentatge a la Conselleria d’Educació, Sara Carbonell mestra de l’Escolaica de Cullera i formadora en Comunitats d’Aprenentatge, Gaspar Izquierdo, psicòleg jubilat i formador en Comunitats d’Aprenentatge, i Marta Soler, doctora en Harvard, professora de Sociología i directora del CREA de la Universitat de Barcelona.

Marta Soler va impartir la conferència “Les comunitats d’aprenentatge: escoles que s’atreveixen a somniar”.

En la seua brillant intervenció, Marta Soler va explicar els plantejaments  psicològics i pedagògics que fonamenten les comunitats d’aprentatge, els quals estan avalats per les principals Universitats a nivell internacional.

La doctora Soler va destacar que en l’educació dels xiquets i xiquetes del Col.legi Carrasquer s’estan començant a utilitzar les anomenadades Actuacions Educatives d’Exit, com ara els Grups Interactius, les Tertulies Literàries Dialògiques, la Formació de familiars i el Model Dialògic de Prevenció de Conflictes. Aquestes actuacions està demostrat que milloren tant el rendiment escolar dels alumnes com el clima de convivència al centre educatiu.

A continuació i després de que alguns assistents li plantejaren a Marta Soler alguns dubtes que tenien, es va procedir a la votació, en la que per aclamació dels assistents, es va ratificar la decisió adoptada pel Claustre de professors en juny passat i pel Consell Escolar del centre en juliol, perquè el Col.legi Públic Carrasquer de Sueca es transforme en una Comunitat d’Aprenentatge. Les comunitats d’aprenentatge representen una aposta per la igualtat educativa en el marc de la societat de la informació.

Moltes de les persones que assistiren a l’assemblea, qualificaren l’acte com molt emocionant. A més a més de la seua emotivitat, pensem que aquest acte ha sigut un bon exemple del que es pot aconseguir amb un treball coordinat entre el professorat i les mares/pares del alumnes.

En aquest sentit volem destacar les paraules que va dir Josep Matoses, director del col.legi quan va proposar als pares i mares assistents així com en general al poble de Sueca la seua participació en la Comunitat d’Aprenentatge de l’Escola Carrasquer.

La Comunitat Educativa del CEIP Carrasquer


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.