Anul·len l’expulsió de dos membres de la Junta de l’Ateneu i han de ser readmeses

Anul·len l’expulsió de dos membres de la Junta de l’Ateneu i han de ser readmeses

L’Ateneu Sueco del Socors ha de restituir en els seus càrrecs a dos integrants de la seua Junta Directiva, segons el laudo dictat per l’àrbitre nomenat a aquest efecte pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. La sentència anul·la l’acord pel qual se’ls expulsava de la direcció, condemnant a l’Ateneu a restituir a ambdues en els seus respectius càrrecs de Secretària i Vocal del mateix, declarant nul·les, així mateix, totes les accions, acords i convocatòries de la Junta Directiva des d’aquell moment fins a l’actualitat.

L’expulsió de la Junta es va realitzar, com arreplega el laudo dictat, «per resultar incòmodes a altres membres» en demandar transparència en la gestió de l’entitat, ja que al Tresorer se li negava l’accés a la documentació comptable i s’obstaculitzava la labor de la Secretària, tractant de limitar-la en les seues funcions.

Davant tal situació i, després de ser requerit el President i el Cap d’Administració a lliurar la documentació comptable al Tresorer, mitjançant requeriment notarial, i no haver-se procedit al seu lliurament, es va presentar querella contra els mateixos per presumptes irregularitats, resultant imputats tant el President de l’entitat com el Cap d’Administració pels presumptes delictes de falsedat documental, apropiació indeguda i estafa, trobant-se aquest procés en la seua fase d’instrucció.

El laudo, dictat per l’àrbitre nomenat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, és d’obligat compliment i no pot recórrer-se. Per tot açò s’ha de restituir en els seus càrrecs tant a la Secretària, la Vocal i el Tresorer (que també va ser cessat) perquè la Junta Directiva de l’Ateneu siga vàlida. A fi de poder prendre possessió dels seus respectius càrrecs, tant la Secretària com el Tresorer han sol·licitat, mitjançant requeriment notarial, que els siga lliurada la documentació que per la seua condició els correspon, ja que de no ser així el laudo no pot entendre’s com realitzat i la Junta no té validesa legal per a actuar. Aquesta documentació segueix sense ser-los lliurada atès que el termini per a facilitar-la ha transcorregut llargament.

No obstant açò, el President, per decisió pròpia i contràriament al que es disposa en l’article 27 dels estatuts, on s’especifica de manera clara que la convocatòria de l’Assemblea General correspon a la Junta Directiva l’ha convocat sense que s’haja executat el laudo i sense que, per tant, s’haja constituït la Junta Directiva, actuant, per tant, de manera il·legal, usurpant les funcions de la Junta Directiva i adjudicant-se prerrogatives per a les quals no es troba facultat.

Socis de l’Ateneu


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.