Cullera aprova uns pressupostos a favor dels bancs i contra la gent segons el PSPV

Cullera aprova uns pressupostos a favor dels bancs i contra la gent segons el PSPV

El Govern de Cullera ha aprovat en un ple extraordinari celebrat este dijous els pressupostos municipals per a l’any 2015, uns comptes que han tingut el vot contrari dels Socialistes de Cullera en considerar que estan pensats per als bancs i no per a ajudar a les persones.

Només l’any pròxim, el municipi haurà de pagar als bancs 3,8 milions d’euros pel deute generat durant el mandat d’Ernesto Sanjuán, mentre que no es reserva ni un euro per a plans locals d’ocupació creats específicament per l’ajuntament.

El portaveu municipal socialista en el consistori, Jordi Mayor, ha explicat que els pressupostos “no serviran ni per a donar treball a la gent, ni per a posar en marxa polítiques socials a favor dels qui més patixen la crisi, ni per a millorar els servicis municipals, ni per a impulsar l’educació amb beques o millores en els centres educatius, ni per a impulsar un nou model turístic i d’oci que siga el motor de l’economia local”.

En canvi, els comptes del Partit Popular “consoliden les retallades socials de Sanjuán, consagren la pujada d’impostos més gran de la democràcia aprovada recentment per l’alcalde i castiguen l’economia de les famílies, que seran les que pagaran la mala gestió d’un alcalde i un govern nefastos”.

Per a Mayor, “l’única bona notícia per als cullerencs és que estos són els últims pressupostos que aprovarà Sanjuán com a alcalde”, ja que considera que “a partir de maig de 2015, els veïns van a donar-li passaport perquè ha gestionat rematadament mal el consistori, portant-lo a la ruïna més absoluta”.

En eixe sentit, Jordi Mayor, que és també candidat a l’alcaldia pels Socialistes de Cullera, es mostra convençut que “els veïns van a apostar pel canvi polític que nosaltres representem perquè volen tindre un govern que faça les coses bé i pense en els veïns i les seues necessitats”. “Si sóc escollit alcalde, els pròxims pressupostos seran més socials i sensibles als problemes de la gent, prioritzant l’ocupació i les polítiques d’ajuda a les famílies”, ha expressat.

16 milions als bancs

Amb els comptes aprovats este dijous, la legislatura es tanca a Cullera amb xifres esborronadores. En acabar 2015, l’ajuntament haurà pagat durant els últims quatre anys 16 milions d’euros als bancs pel deute municipal generat per Sanjuán i, en canvi, haurà destinat 0 euros a plans d’ocupació locals, per la qual cosa esta negra etapa que conclou serà recordada com la del deute i l’atur. El muntant del deute municipal se situa en els 37,4 milions d’euros.

Les partides per a pagar el deute en 2015 ascendixen a 3,8 milions (1,5 per les despeses financeres de tots els préstecs més 2,3 d’amortitzacions de crèdits), la qual cosa suposa el 15% de la despesa total de l’ajuntament.

L’endeutament municipal seguix pels núvols, en arribar al 137%, segons les estimacions del consistori per a l’any que ve, la qual cosa representa 62 punts per sobre del màxim legal permés.

La situació de la tresoreria municipal també seguix sent alarmant. En 2013, la liquidació del pressupost llança un resultat negatiu d’1,9 milions d’euros i l’estalvi net també és negatiu i es queda en -311.573 euros.

PSPV-PSOE


 

 

Etiquetes

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.