El Club Nàutic de Cullera també lidera la Setmana d’Alacant en Hobie Cat 16

El Club Nàutic de Cullera també lidera la Setmana d’Alacant en Hobie Cat 16

Uns 250 regatistes procedents de tot Espanya van participar el passat cap de setmana en aigües alacantines a la XLVIII edició de la Setmana Nàutica d’Alacant, “El mar no tanca a l’hivern”. Entre el dissabte 6 i el dilluns 8 va tenir lloc la competició per a les classes Òptimist A, Òptimist B, Làser Stándard, Làser Radial, 420, Catamarans, 29er, 49er, Techno 293, Raceboard i RS: X. La prova, d’àmbit nacional, és a més prova autonòmica de la Federació de vela de la Comunitat Valenciana.

Al voltant d’un miler de regatistes participen entre el 6 i el 21 de desembre a la quaranta-vuitena edició de la Setmana Nàutica del Reial Club de Regates d’Alacant (RCRA), en la qual se celebraran proves de vela lleugera, creuer, pesca i rem .

Els regatistes del Club Nàutic de Cullera segueixen amb la seva bona ratxa i refermen el podi després del triomf obtingut en la passada edició dels Hobie Nationals de Barcelona en què van quedar en primera posició.

Durant la primera jornada les flotes d’Optimist, Laser Standard i Bic Techno 293 van poder realitzar tres proves, mentre que els 420, Hobie Cat 16 i Laser Radial només van poder completar dues ja que el vent de terra, a ratxes i amb 14 nusos d’intensitat, amb puntes que van arribar als 20 nusos van complicar el treball tant al Comitè de Regates com als regatistes.

Durant la primera jornada Marc Jovani i Rocío Piris (CN Cullera) van reafirmar el seu bon moment de forma en la classe Hobie 16 mantenint un bon nivell en les dues proves completades que els van donar com a resultat un primer i segon lloc de la classificació provisional.

Segons explica l’equip de Cullera “en la primera mànega, en veure que la sortida estava afavorida per boia, sortim molt a prop a la mateixa, amurats a babord, però ens vam precipitar, vam cometre un fora línia, que ens va penalitzar amb 10 punts tot i que vam arribar en segona posició “. A falta d’una jornada per concloure les competicions l’equip de Cullera confirma el seu lideratge.

La tripulació de l’equip ELECAR-2001 del Club Nàutic de Cullera de Jovani i Piris millora els resultats de la primera jornada en obtenir dues primeres posicions en les dues mànegues disputades, i tenir la possibilitat de descartar el fora de línia de la primera jornada el que els situa com líders de la prova autonòmica a falta d’una última jornada.

Per a la jornada del dilluns estaven previstes tres proves però les condicions de vent no van ser favorables per a algunes de les classes participants. La falta de vent i una rolada de més de 30º va complicar el treball al comitè de regates i només es va poder donar la sortida per a la flota d’Optimist, la resta de classes va haver d’esperar en terra fins que el comitè de regates va donar per finalitzades les proves d’aquesta edició.

L’equip de Cullera destaca que durant l’última jornada, amb vent de ponent entre els 3 i 5 nusos, van estar a l’aigua durant més de res hores sense possibilitat d’iniciar la competició. Durant els tres dies de competició les condicions del camp de regates van ser de vent de ponent amb pujades i baixades constants i rolades de fins a 50 graus. “En totes les mànigues havíem de fer una bona tàctica a més d’estar ben posicionats en el camp de regates per les condicions del vent. La sort ens va acompanyar en tot moment ja que a excepció del fora de línia la resta de mànegues van ser primeres posicions “.

Després d’un total de quatre mànegues disputades, Marc Jovani i Rocío Piris del CN Cullera ocupen la primera posició en la classe Hobie 16, amb tres primers i un segon lloc i 3 punts en la classificació general. L’equip de la Universitat Politècnica de València, CR Pobla Marina, format per Juan Antonio Llabrés i Ana Tomás amb 7 punts va ocupar la segona posició del podi. La tercera posició va ser per a l’equip del CNC-Elecar 2001 de Serafí Sanz i Hugo Valgañon amb 9 punts.

Els regatistes de la CV copen de nou el podi amb els mateixos resultats obtinguts als Hobie Nationals celebrats a la capital catalana.

El lliurament de trofeus va estar a càrrec de Juan Rodríguez, president del RCR Alacant, acompanyat pel seu Comodoro, José Miguel Cerdá, així com pel regidor d’Esports d’Alacant Mariano Postigo.

O.R.


Fotografia de Marc Jovani i Rocío Piris. Foto: Marta Porta

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.