Un taller d’ocupació prosseguirà la rehabilitació del Molí de Monsalvà

Un taller d’ocupació prosseguirà la rehabilitació del Molí de Monsalvà

El Consorci de la Ribera, entitat formada per les mancomunitats de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa, posarà en marxa un taller ocupacional en les especialitats d’operacions bàsiques de revestiments lleugers i tècniques de construcció i de restaurador de fusta que permetrà contractar 30 aturats per un període de 6 mesos.

Aquest taller ocupacional està adreçat a aturats majors de 25 anys i seran prioritaris els col·lectius de dones, principalment les víctimes de violència de gènere, les persones amb discapacitat, les persones en situació o risc d’exclusió social, els majors de 55 anys, les persones amb baixa qualificació i els aturats de llarga durada. El SERVEF serà l’entitat encarregada de realitzar la selecció d’alumnes, pel que les persones interessades hauran d’especificar en la seua demanda d’ocupació formació de l’especialitat per a complir els requisits mínims.

El taller d’ocupació estarà ubicat al municipi de Polinyà, concretament al Molí de Monsalvà. “El principal objectiu d’aquest taller d’ocupació és poder formar a 30 persones perquè s’incorporen al mercat laboral amb una major capacitació que els proporcione noves oportunitats de treball” ha comentat el president del Consorci de la Ribera, Juan Ignacio Barrachina. “Al mateix temps, volem revitalitzar les instal·lacions del Molí de Monsalvà. Aquest molí té un gran valor cultural, arquitectònic i històric i des del Consorci volem posar-les en valor perquè en un futur no molt llunyà el Molí de Monsalvà siga un lloc referent de la comarca, tant en l’àmbit cultural com en l’àmbit mediambiental i turístic” ha afegit el president del Consorci.

El Molí de Monsalvà és un antic  molí medieval que se situa en la confluència de la séquia de les Boves i la del Rei, al terme de Polinyà, adquirit per la Mancomunitat de la Ribera Baixa, que va ser objecte de diverses rehabilitacions promogudes des del Consorci de la Ribera en anys anteriors.

Consorci de la Ribera


Fotografia de maig de 2007 després de la primera Escola Taller per a rehabilitar el molí.

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.