La política d’excessos de la senyora consellera

La política d’excessos de la senyora consellera

S’acosten les eleccions autonòmica i locals i els nervis dels polítics amb càrrecs de responsabilitat van crispant-se més i més a mesura que les campanyes van prenent forma. De fet, ja estem en campanya. La Sra. Consellera d’Educació, Mª José Català, almenys ja ho està, i ho demostra que des de la Conselleria no paren d’eixir a la llum, pels mitjans de comunicació, desficacis que no tenen nom perquè són merament focs d’artifici amb la pólvora mullada.
El fet és que Mª José Català, la nostra Consellera d’Educació, ha afirmat que pensa castellanitzar les línies d’ensenyament en valencià amb la introducció d’una assignatura més en castellà. Ho ordena la LOMQE, diu. Ignora, o fa el paperot, que als programes d’ensenyament en valencià l’alumnat ix coneixent a la perfecció les dues llengües oficials. Ho assegura  l’Institut Valencià de Qualitat Educativa i ho va deixar ben clar Àxel Blanch i Martorell, l’alumne discapacitat de l’IES Joan Fuster de Sueca a qui esta mateixa Consellera li negava un educador a temps complet, en atendre en perfecte castellà i valencià el remolí de mitjans de comunicació d’àmbit autonòmic i estatal que li demanaven la seua opinió. Vaja quina cosa! Són capaços d’eixa exhibició de bilingüisme els alumnes d’ensenyament monolingüe? Amb tota sinceritat, jo crec que no

A banda d’això, la senyora Consellera d’Educació pren una altra iniciativa política personal i carrega amb tota la seua artilleria contra les mares i pares, les comunitats educatives, els claustres, els consells escolars i els Ajuntaments d’aquells pobles que fa temps, prop de 30 anys, optaren pel valencià com a llengua vehicular de l’ensenyament. “Pobrets, deu pensar ella, cal traure’ls del seu error!” I planteja realitzar una consulta per preguntar-los quina llengua vehicular prefereixen, quin model educatiu és el que més els agrada. Però vosté què ha fet fins ara per generalitzar, promocionar i garantir els programes d’ensenyament en valencià quan, per calendari, s’iniciava cada curs la campanya de matriculació? Com ha explicat el plurilingüisme que nosaltres estem aplicant 30 anys per mitjà dels programes d’ensenyament bilingüe? No ha fet res de res. Ni vosté ni els seus predecessors en el càrrec.

Esta actual política d’excessos de la Sra. Consellera està motivada no solament per la proximitat de la campanya electoral sinó per la intenció secreta de revifar el conflicte lingüístic que ja havíem enterrat; un període amarg, de fel, destructiu i políticament desmesurat, histriònic. De passada, també desitja intoxicar la convivència escolar i, com no podia ser d’una altra manera, ocultar sota una capa ben grossa de falsedats, manipulacions i arguments antiquats els bons resultats dels programes d’ensenyament en valencià que funcionen des de fa 30 anys, no sols en l’àmbit acadèmic sinó aportant beneficis incontestables més enllà de les parets de les aules, al teixit social immediat.

Deixe de buscar-nos les pessigolles, d’inventar-se fantasmes i pel·lícules de sèrie B, perquè els ciutadans aspiren a viure en un país normalitzat, amb dues llengües oficials, sense ensurts de política ficció i governats per polítics, d’un o altre signe o color, que tinguen el trellat, l’audàcia i el coneixement suficient per a portar-nos a un futur de progrés.

Deixe’s de romanços, no pretenga convéncer-nos que si considera un defecte genètic parlar en valencià, que nosaltres compartim amb vosté este sentiment d’autoodi vers la nostra llengua i la nostra cultura.

Gent de Trobada

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.