Es confirma la possibilitat de pluges fortes per al cap de setmana

Es confirma la possibilitat de pluges fortes per al cap de setmana

Els models dels mapes de previsió ho confirmen. Atenció a dissabte i diumenge. Sembla que l’episodi sera ràpid però intens. El diumenge, segons evolucione la borrasca, podríem tindre mes pluja i dilluns ja escampara.

Ara per ara, l’Agencia Estatal de Meteorologia (Aemet) ja ha donat l’avís taronja per al dissabte davant la possibilitat de pluges fortes. En 12 hores es podrien acumular 100 litres per metre quadrat.

Després de la borrasca que estava pel sudoest afectant sobretot a Canàries i que al llarg d’esta setmana anà passant-nos per dalt nostra, a partir d’ara es despenjarà una nova DANA cap al nord de les Canàries (amb temperatures mínimes de -25ºC).

La diferencia respecte a la que han tingut ara es que aquest embossament d’Aire Fred en Alçada, evolucionaria més ràpidament cap a l’Est, perque entre d’altres es situarà un anticiclò en superficie cap a França i el centre Europeu, que tindrà altre fet interessant per nosaltres, impuls de vents de gregal i altes humitats a tots els nivells.

César Alapont Crespo

* Imatge: Previsió de l’Aemet de dijous per a dissabte.

Obre des d’ací la nota informativa de l’Aemet.

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.